Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nastal čas pro další model Bugatti, říká šéf automobilky Stephan Winkelmann

Naše téma
Jiří Švamberk | 04.04.2019
Pokud dostane zelenou, bude novinka nejspíše elektrifikovaným vozem. | foto: Bugatti
Přestože Winkelmann mluví neurčitě, z jeho slov lze dedukovat, že ve hře je i vysokovýkonný crossover. Rozhodovat ale bude vedení Volkswagen Group.
Aby se z Bugatti kromě výkladní skříně koncernu Volkswagen stala také výdělečná firma, musí chtě nechtě přijít s dalším modelem, který se zařadí vedle hypersportovního Chironu. O jeho podobě se zatím nic neví, ovšem Winkelmann v rozhovoru pro přední britské automobilové médium uvedl, že zamýšlený nový model má být použitelný každý den a pro značku Bugatti půjde o vůbec první karosářské provedení tohoto typu. Tudíž se předpokládá, že když ne SUV, tak nějaký crossover.

Winkelmann také řekl, že přestože značka Bugatti je v pozici, kdy by si další model mohla dovolit, rozhodnutí nepřísluší jemu.
 
Nové Bugatti by podle všeho mělo být elektrifikované a využívat takzvaných akumulátorů s pevným elektrolytem, které nabízejí výrazně delší dojezd. Přesně to, co zákazníci značek jako Bugatti a Rolls-Royce vyžadují od elektrifikovaného vozu. Tato nová technologie baterií by měla být dostupná v horizontu několika let.

Stephan Winkelmann

 
Chiron i nadále zůstane vlajkovou lodí Bugatti, což znamená, že novinka se zařadí pod něj a bude také levnější.
 
NA otázku, kdy bude rozhodnuto, Winkelmann korektně odpověděl, že on a jeho lid jsou připraven. Vše tedy záleží na vedení Volkswagen Group.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů