Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Volkswagen chystá zabijáka Tesly. Elektrické SUV bude velké jako Touareg

Naše téma
Jan Markovič | 03.04.2019
První obrázek chystaného konceptu Volkswagen I.D. Roomzz | foto: Volkswagen
Auto se ale nejdřív bude prodávat v Číně. Evropa si na něj počká roky.
Kalifornskému výrobci elektromobilů roste konkurence ze všech stran. Dalším těžkým soupeřem na obzoru se stane zřejmě velké elektrické SUV Volkswagenu, které se 16. dubna předvede na autosalon v Šanghaji jako koncept nazvaný I.D. Roomzz. Jde o auto velikosti Volkswagenu Touareg se třemi řadami sedadel.

Německá automobilka je zatím skoupá na další informace. Auto ale bude stát na rozšířené platformě MEB pro elektromobily. Stejný základ používá třeba nedávno představený model Audi Q4 e-tron nebo Seat e-Born. Auta se předvedla na letošním autosalonu v Ženevě.

Hlavním konkurentem pro Volkswagen I.D. Roomzz má být rodinný crossover Tesla Model X. Dá se tedy očekávat vysoký výkon elektromotorů, pohon všech kol a také dojezd okolo 500 kilometrů na jedno nabití.

Sériový model by měl jít do prodeje už v roce 2021, zatím ale jen v Číně, kde jsou nyní velká SUV populární. Ne nadarmo si loni tuto destinaci Volkswagen vybral pro premiéru právě nové generace Touaregu. O rok později se auto začne prodávat v USA s tím, že do Evropy se dostane až v roce 2024.

Koncern chce mít do roku 2028 celkem 70 plně elektrických modelů napříč svými značkami a produkovat 22 milionů aut ročně využívaje platformy MEB.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů