Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Našlapané SUV ze Španělska uniklo na web. Cupra Terramar bude mít 300 koní

Naše téma
Jan Markovič | 19.11.2018
Cupra Terramar | foto: Seat
Auto sdílí základ se Seatem Ateca. Karoserie je ale víc sportovně střižená, půjde o vůz SUV-kupé. Auto dostane silný čtyřválec a pohon všech kol. V plánu je možná i plug-in hybrid.
Seat se před časem rozhodl připravit pro své sportovní modely samostatnou značku Cupra. Prvním kouskem s novým logem na kapotě se stala Cupra Ateca, kterou jsme před nedávnem testovali na mezinárodní prezentaci. Teď je už jasné, že velmi brzy dostane sourozence. Jeho první fotka totiž unikla na web.

Model se bude jmenovat Cupra Terramar na počest známého závodního okruhu. První snímek odhaluje stylové linie karoserie, která zapadne do kategorie SUV-kupé. Auto navíc připomíná i další nový SUV model Seat Tarraco.

Terramar by měl mít pod přední kapotou stejný motor jako Cupra Ateca. Požene ho tedy benzinový čtyřválec s dvoulitrovým objemem a přeplňováním, který dosahuje výkonu rovných 300 koní. Síla poputuje na všechna čtyři kola a k řazení poslouží dvouspojková automatická převodovka.

Šéf Seatu Luca de Meo před nedávnem naznačil, že Cupra by se mohla v budoucnu stát dobrou základnou také pro ekologické modely s tím, že plug-in hybridní systém je výhodný pro sportovně střižená auta. Nabídka motorů by se tedy do budoucna měla rozšířit.

Cupra Terramar by se na silnice měla vydat zřejmě ve druhé polovině příštího roku. Za další rok a půl či dva roky se pak objeví i jako standardní Seat. V tom případě už nabídne i tradiční paletu benzinových a naftových motorů, píše britský magazín Auto Express.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů