Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Našel se dlouho ztracený super vzácný experimentální prototyp Shelby Mustang!

Naše téma
Jiří Švamberk | 19.08.2018
foto: Craig Jackson
Jedná se první ze dvou vyrobených notchbacků, které kdy vyjely z dílny Carola Shelbyho.
Pro americké fanoušky motorismu a motorsportu obzvláště je jméno Carol Shelby ikonou. Jeho vozy jsou do posledního vyrobeného kousku legendami a například Shelby Cobra si cenovkou nezadá s těmi nejdražšími automobily vůbec.

Nyní je svět Shelbyho fanoušků vzhůru nohama, protože byl nalezen první ze dvou upravených experimentálních mustangů, o kterém se dlouho myslelo, že je nenávratně pryč.

Jedná se o sesterský automobil k Shelby EXP 500 „Green Hornet“ z roku 1968, nejdražšímu nabízenému mustangu všech dob, jehož se nepodařilo vydražit u Barrett-Jackson ani za 1,8 milionu dolarů, protože majitel měl ještě vyšší minimální cenu!

Sourozenec Green Hornetu se jmenuje Little Red a je ještě o rok starší. Oba vozy jsou vzácné především tím, že mají karoserii notchback a kromě těchto dvou kusů jiný takový neexistuje. Little Red je ovšem ještě vzácnější tím, že už z výroby byl vybaven dvěma vícenásobnými karburátory. Původní motor 390 V8 však byl rychle 428 V8 s kompresorem Paxton. Ale to nebyl zdaleka jediný motor, který se dostal pod kapotou Little Red.



Kromě motorů Shelby experimentoval i se zavěšení a na tomto voze zkoušel například nezávislé zavěšení zadní nápravy.

Co se ceny tohoto vozu týče, nikdo si zatím netroufnul jakékoliv nacenění. Bude však několikanásobně vyšší, než v případě GT500.

Jisté je pouze to, že vůz bude zkompletován do podoby s 428 V8, protože s tímto morem s ním jezdil nejen Shelby, ale také herec a Shelbyho přítel Bill Cosby, který jméno Little Red vymyslel.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů