Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Při nabíjení autobaterie začalo hořet. Plameny se rozšířily i na rodinný dům

Naše téma
Petr Vaňous | 10.01.2024
Pět požárních jednotek zasahovalo v pondělí večer u požáru ve Valech na Přeloučsku. | foto: HZS Pardubického kraje
Při nabíjení autobaterie vypukl v rodinném domě ve Valech na Přeloučsku požár, který nezničil pouze vozidlo, ale také zastřešení, okno i dveře domu a motocykl. Na Pardubicku jde v krátké době již o druhý požár, který souvisí s dobíjením autobaterie. Na začátku týdne shořel v Újezdu u Sezemic karavan.
Pět požárních jednotek zasahovalo u požáru ve Valech na Přeloučsku. Původně byla událost nahlášena pouze jako požár automobilu, ovšem první jednotka na místě se zjistila, že se plameny rozšířily v domě

„Uvnitř byli čtyři lidé, které jsme evakuoval. Jedna osoba se nadýchala zplodin. Poskytli jsme jí kyslíkovou terapii,“ informovala mluvčí pardubických hasičů Vendula Horáková. „Nakonec si zdravotnická záchranná služba odvezla do nemocnice dvě osoby,“ dodala.

Požár s největší pravděpodobností vznikl kvůli technické závadě při nabíjení autobaterie. Plameny zcela zničily automobil, dále zastřešení, okno i dveře rodinného domu a motocykl. Experti předběžně vyčíslili škodu na 540 tisíc korun. 

Na Pardubicku jde v krátké době již o druhý požár, který souvisí s dobíjením autobaterie. Na začátku týdne shořel v Újezdu u Sezemic karavan.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů