Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Na prodej se objevil další McLaren F1. Z ceny se vám (opět) zatočí hlava

Naše téma
Daniel Fuglevič | 09.02.2018
další 4 fotky
McLaren F1 (ilustrační foto). | foto: McLaren
O tom, že ceny legendárního McLarenu F1 mohou v aukcích směřovat do astronomických výšin, jsme se přesvědčili již několikrát. Tentokrát se ale u jednoho prodejce z Německa objevil kousek, který je ceněn snad na rekordní částku.
Když se herci a komikovi Rowanu Atkinsonovi podařilo v roce 2015 prodat svůj McLaren F1 za v přepočtu asi 230 milionů korun, mnozí lidé si už tehdy klepali na čelo. Minulý rok se zase objevil v aukci první přihlášený kus v USA, za který byl někdo ochotný zaplatit kolem 343 milionů.

Nabízený exemplář německého dealera Herzog-Rehm Handels ale obě rekordní částky překonává. Za F1 z roku 1996 s najetými 3500 kilometry je požadována cena rovných 20 milionů eur, tedy neskutečných 504 milionů korun. Přesně tak, více než půl miliardy.

Trochu podivné ovšem je, že prodejce k samotnému autu nepřikládá galerii detailních fotek, ale pouze pětici obrázků v mizerném rozlišení. Inzerátu to tedy na atraktivnosti a důvěryhodnosti zrovna nepřidává. Přesvědčit se můžete zde.

S podrobnostmi o voze je dealer rovněž opatrný, přestože v jeho nabídce dále najdete řadu luxusních Mercedesů, Aston Martiny či dokonce dvojici BMW M1.  

Jen pro připomenutí, uprostřed McLarenu F1, který se vyráběl v letech 1992 až 1998, se nachází 6,1litrový atmosférický dvanáctiválec BMW o výkonu 627 koní (461 kW) a točivém momentu 650 Nm. Všechna síla jde pochopitelně na zadní kola, a to přes manuální šestistupňovou převodovku. Motorový prostor a okolí výfukového systému je pak vykládáno 24karátovým zlatem pro ideální izolaci okolních materiálů proti generovanému teplu.

A jak už jsme psali, údržba modelu F1 je šíleně nákladná, takže k půl miliardě korun za pořízení připočtěte ještě dalších pár milionů jen za udržování božského supersportu v provozu. S vývojem cen McLarenu F1 to ovšem vypadá, že klesat určitě v nejbližší době nebudou.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů