Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Na prodej je prototyp Porsche 911 Carrera RS 2,7

Naše téma
Jiří Švamberk | 06.10.2018
dalších 9 fotek
foto: archiv
Z odhadované ceny se vám zatočí hlava!
Porsche za dobu sví existence vyrobilo nepočítaně modelů, které jsou naprosto úchvatné a mezi sběrateli mimořádně ceněné. Nicméně kdybychom měli vybrat jedno, které pro nás konkrétně představuje vrchol stuttgartské produkce, volili bychom 911 Carrera RS 2.7 z roku 1973. A rozhodně bychom nebyli sami.

Nyní se na prodej objevil jeden opravdu mimořádný kousek – druhý ze čtyř vyrobených prototypů tohoto nesmírně cenného a vyhledávaného modelu. Porsche v předprodukční fázi vyrobilo devět kusů.

Přesný datum výroby je stále předmětem pátrání, ale má se za to, že šasi číslo 9113600012 vzniklo v dubnu 1972, šest měsíců před počátkem sériové výroby.

Rozdíl mezi standardním RS 2,7 a tímto prototypem je na první pohled viditelný – chybí ikonické aerodynamické křídlo. První čtyři prototypy 911 Carrera RS 2,7 vznikly na základech 911 S. Mezi další odlišnosti patří 85litrová palivová nádrž, chromované rámečky okolo odbočovacích světel a černě lakovaný motorový prostor.

Tento konkrétní vůz, vyvedený v žluté signální barvě, se společně s dalšími vozy 911 objevil na promo prospektu modelového roku 1973 a sloužilo jako testovací novinářský vůz. Se začátkem sériové produkce nového RS tento konkrétní vůz zdarma putoval do rukou závodníka Helmutha Koinigga. Poté změnil majitele ještě několikrát.

Pokud tedy máte v hledáčku Porsche ekvivalent jednorožce, je tohle auto pro vás. Připravte se však, že se dost plácnete přes kapsu. Prodejní cena se odhaduje na 25 až 30 milionů korun!
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů