Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Vznětové Bentley Bentayga končí v Evropě

Naše téma
Jiří Švamberk | 03.10.2018
dalších 19 fotek
foto: Bentley
Na vině jsou opět emisní limity!
Bentley Bentayga je v podstatě pořád novinkou, přesto se už dostává do sporu s evropskou legislativou. Řeč je o vznětové motorizaci, která se stala prvním dieselovým Bentley v historii značky. Mimořádně kultivovaný 4litrový osmiválec do V disponuje výkonem 320 kW od 3750 ot/min a 900 Nm točivého momentu. Ve srovnání s Audi SQ7, které také v Evropě dočasně skončilo, stojí Bentley téměř dvounásobek.

K ukončení produkce vedení automobilky Bentley vedly stále se zpřísňující emisní limity v Evropě a také odliv zákazníků od tohoto typu pohonné jednotky. Bentley se místo toho chce soustředit na elektrifikaci zážehových motorů.

Tento krok je logický, protože zákazníci kupující tato luxusní auta raději volí zážehové motorizace kvůli jejich kultivovanosti.

Bentley Bentayga Diesel zůstává v nabídce na mnoha trzích, mezi které patří například Austrálie, Rusko a JAR. V Evropě by tento motor měl nahradit první hybridní mode Bentley – Bentayga Hybrid. Kombinace 3litrového V6 a elektromotoru umožňuje dojezd čistě na elektřinu do vzdálenosti až 50 km.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů