Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

V Česku vzniklo centrum pro prodej investičních aut. Podívejte se, co nabízí

Naše téma
Dominik Valášek | 15.03.2018
dalších 16 fotek
Chevrolet Corvette C3. | foto: Mototechna Classic
Poptávka po investičních autech neustále stoupá a najdou se i modely, jejichž cena během krátké doby doslova vystřelila do výšin předtím nevídaných. Zvýšený zájem o auta s historickou hodnotou reflektuje i vznik nového centra pro prodej právě investičních vozů.
Stojí za ním skupina Aures Holding, provozovatel autobazarů AAA Auto a Mototechna.

Na některých pobočkách Mototechny proto spatříte nové logo „Mototechna Classic“, věnované prodeji aut, jejichž hodnota by do budoucna měla růst. Nápad na příchod nové divize vznikl z toho popudu, aby se nákup investičního automobilu přiblížil k běžným lidem, kteří nedisponují znalostmi a zkušenostmi na výběr velmi specifického vozu.

V Mototechně Classic budou na prodej pouze taková auta, která nevyžadují zásadnějších technických oprav, nejsou stižena rozsáhlou korozí a nenachází se v nepojízdném předrenovačním stavu. Nějaké mouchy se sice najdou (asi jako na všech starých autech), ale celkově se má jednat o solidní kusy.

Nabídka Mototechny Classic by měla v brzkém budoucnu stabilně obsahovat přibližně 30 až 50 vozidel, rozdělených do čtyř kategorií.

První a nejdražší kategorií budou exotické vozy, veterány a youngtimery prestižních značek, jako jsou Ferrari, Porsche, Jaguar a další. V této skupině nebude cena klesat pod milion korun, ovšem také předpokládané zhodnocení patří mezi nejvyšší. Aktuálně se v nabídce nachází dvě Ferrari Testarossa, z nichž jedno má najeto jen 9000 kilometrů. Dále se zde objevuje ještě Ferrari 550 Maranello a na cestě je dokonce i Jaguar XK 120 Alloy Roadster z roku 1949.

Druhou skupinou jsou klasická americká auta především ze šedesátých a sedmdesátých let. Zde je cena nižší a výhodou je také relativně jednoduchá technika, vysoká spolehlivost a slušná dostupnost levných náhradních dílů. Již v tuto chvíli má Mototechna Classic třeba Ford Ranchero, Ford Thunderbird nebo Chevrolet Corvette generace C3.

Třetí skupinou aut jsou vozy bývalého východního bloku, stávající se ceněným sběratelským artiklem zejména kvůli nostalgii, kterou vyvolávají. V nabídce jsou tato auta zastoupena Škodou 100 nebo klasickým „žigulíkem“ VAZ 2101.

Čtvrtou kategorií jsou auta, u kterých je růst hodnoty teprve očekáván. Spadají sem auta starší, nikoliv však veteránského věku, zajímavá výborným stavem a nízkým originálním nájezdem, nebo třeba slavným předchozím majitelem. K mání jsou zde třeba dvě Škody Favorit, ale i Škoda Felicia s najetými 37 tisíci kilometry. Kompletní nabídku i s cenami si můžete prohlédnout zde.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů