Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Ferrari 458 Speciale Aperta vystřelilo na trojnásobnou hodnotu. Jen za tři roky

Naše téma
Dominik Valášek | 29.01.2018
dalších 10 fotek
Ferrari 458 Speciale A prodávané v Británii. | foto: Amari
Svět investičních aut se v posledních letech snad zbláznil. K obrovským hodnotám už směřují nejen stará a historická auta, ale dokonce i auta, která historická teprve budou, přestože jsou zatím docela nová. Zářným příkladem může být toto Ferrari 458 Speciale A, neboli Aperta.
Zajímavostí je, že Ferrari 458 nikdy nebylo vlajkovou lodí značky. Supersport v sobě ukrývá „jen“ osmiválcovou jednotku, ovšem takovou, která drží rekord v nejvyšším litrovém výkonu mezi atmosférickými motory. Právě zcela úžasný motor s neskutečnou odezvou na plyn 458 proslavil a později uvedená výkonnější varianta 458 Speciale tento statut ještě prohloubila.

Verze 458 Speciale A, tedy roadster Aperta s otevřenou střechou, je potom vrcholnou formou celé řady 458. Vyrobeno bylo jen 499 kusů, z nichž každý disponuje osmiválcem 4,5 litru o výkonu 605 koní (445 kW), sedmistupňovou robotizovanou převodovkou a dále několika specialitami. K mání je třeba přední nárazník s aktivními výfukovými klapkami, systém pro kontrolovaný smyk, elektronicky řízený diferenciál, karbon-keramické brzdy a další nezbytnosti.

Takže co udělal novopečený majitel v Británii, když mu byl od italské značky doručen jeho zbrusu nový vůz, obdařený rudým lakem a černo-červeným interiérem z Alcantary? Rozhodně s ním nezačal jezdit. Místo toho auto uklidil do ústraní, nikdy nepřihlásil a nyní jej coby úplně nové po třech letech prodává. Za trojnásobek ceny.

Za celý svůj život najelo auto pouze 91 kilometrů, z toho nejvíc v rámci jednoho záručního servisu. Že je tedy zcela nové, o tom není pochyb. Poněkud děsivý je ovšem právě ten růst ceny. Zatímco nový stál vůz údajně 228 682 liber (6,6 milionu korun), nyní britský prodejce Amari požaduje rovnou 719 994 liber (20,9 milionu korun).

Tomu se říká zhodnocení investice…

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů