Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Kdo si odveze jedinečný stroj za dva a půl milionu? Majitele určí v Brně

Naše téma
Magdaléna Blažková | 01.03.2024
dalších 9 fotek
Na brněnském výstavišti si můžou návštěvníci prohlédnout i unikátní motorku Indian Challneger RR. | foto: Deník/Magdaléna Blažková
Bude to první a jediná motorka svého druhu prodaná v Česku. Závodní motorku Indian Challenger RR přivezli na brněnské výstaviště představitelé americké značky Indian Motorcycle. V pátek ji v rámci Motosalonu v Brně prodají nejvhodnějšímu zájemci. O sběratelský kousek za dva a půl milionu korun usiluje hned několik lidí.
Challengerů RR bylo na celém světě vyrobeno pouze osmadvacet kusů, většina z nich v Americe. Závodní model Challengeru se letos v Česku ukázal teprve podruhé. „Je tady hodně okukovaný. Na trh přišel před třemi lety, kdy po sobě po několika desítkách let začali znovu šlapat dva největší konkurenti, a to Harley Davidson a Indian," uvedl brand manager Indian Motorcycle pro střední a východní Evropu Ondřej Hrůza.

Motorka za dva a půl milionu korun:
Novými majiteli exkluzivního stroje by se rádo stalo hned devět zájemců. Také z tohoto důvodu budou zástupci Indian Motorcycles pečlivě vybírat, komu motorku prodají. „Na začátku jsem si říkal, kdo si ji koupí a jestli ji vůbec budeme objednávat. Zájemci jsou primárně sběratelé, jde o investiční záležitost. Budeme vybírat kolektivně a seriózně. Cena je daná, například dražba nehrozí," upřesnil Hrůza.

Kdo se těší, že někdy mohl mít štěstí a potkat Indian Challenger RR třeba na dálnici, musí ho slova Ondřeje Hrůzy zklamat. „Je malá pravděpodobnost, že ji tady po prodeji uvidíme jezdit. Byli bychom za to ale rádi, protože hlavně na to je postavená. Proto možná bude mezi zájemci vést někdo, kdo řekne, že na ní občas někde pojede," doplnil Hrůza.

Návštěvníci Motosalonu se mohou pokochat pohledem také na motorku vyrobenou přímo v Brně. Model Oltracker vychází z oblíbeného modelu Scout. „Je to lehká motorka s dost velkým motorem a je určená pro flat track, což je americká obdoba naší ploché dráhy, která se tady jmenuje Speedway. V těchto motorkách byla dlouho špičkou firma Jawa," řekl Hrůza.

Mezinárodní veletrh motocyklů, čtyřkolek, příslušenství a oblečení Motosalon čeká na návštěvníky na brněnském výstavišti. Po celý první březnový víkend zažijí lidé atraktivní doprovodný program, doprovázený známými tvářemi. Veletrh totiž podporují osobnosti z motocyklové branže, kaskadéři, závodníci i špičkoví instruktoři motoškoly. Patrony letošního ročníku jsou herci, oba milovníci motorek, David Matásek a Vladimír Polívka.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů