Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Mitsubishi připravuje další elektrifikovaný sportovně-užitkový vůz

Naše téma
Jiří Švamberk | 30.01.2019
koncept Mitsubishi Engelberg Tourer | foto: Mitsubishi
Poprvé jej uvidí návštěvníci březnového ženevského autosalonu.
Mitsubishi je značkou, která společně se Subaru za poslední roky představila nejvíce studií, přičemž dlouhé čekání na nové sériové auto od značky s třemi diamanty ve znaku ukončil až loni představený Eclipse Cross. Strategií Mitsubishi je jasná orientace na segment crossoverů a SUV, a také na elektromobilitu.

Není tedy velkým překvapením, že nový koncept, který Mitsubishi připravuje na ženevský autosalon, je opět SUV s elektrickým pohonem. Zda však půjde o čistý elektromobil či plug-in hybridní vozidlo je prozatím předmětem dohadů.

Jmenuje se Mitsubishi Engelberg Tourer, čímž odkazuje na horské městečko ve Švýcarsku. Mitsubishi prozatím uvolnilo pouze jedinou fotografii, takže o designu lze jen spekulovat, nicméně Engelberg Tourer se nechal nejspíše inspirovat starším konceptem e-Evolution z roku 2017.

koncpet Mitsubishi e-evolution


Zda půjde o koncept městského crossoveru, případně SUV do lehkého terénu, rozklíčuje až samotný autosalon, ale vzhledem k světelné liště lze předpokládat, že by mohlo jít o něco více robustního. Nechme se překvapit.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů