Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

KIA Ceed bude také s vizáží SUV. Představí se již brzy

Naše téma
Jiří Švamberk | 29.01.2019
Zamaskovaná Kia XCeed (2020) | foto: archiv
Konkurent pro Volkswagen T-Roc se oficiálně představí na ženevském autosalonu.
SUV provedení úspěšného modelu korejské značky se bude jmenovat XCeed a doplní již nabízený pětidveřový hatchback, kombi Sportswagon a sportovně laděnou verzi ProC

Novinka se zařadí mezi malý crossover Stonic a plnohodnotné SUV Kia Sportage. Velikostí by tak XCeed měl soupeřit s vozy, jako je Volkswagen T-Roc. Novinka se představí na nadcházejícím autosalonu v Ženevě a do prodeje by se měla dostat nejpozději na podzim letošního roku.

Přestože designově se bude nové karosářské provedení od zbytku nabídky lišit, mělo by si zachovat stávající designový jazyk řady Ceed. Hlavním rozdílem tak bude zvýšený podvozek, jiné nárazníky a větší kola.

Zamaskovaná Kia XCeed (2020)


Kromě designu bude XCeed sdílet techniku s pětidveřovým hatchbackem. To platí samozřejmě i pro motory, takže se v závislosti na trhu očekává přeplňovaný litrový tříválec T-GDI, čtyřválce 1,4 a 1,6 T-GDI a vznětová šestnáctistovku CRDi.

Pohon všech kol vyloučit nelze, ale pravděpodobný opravdu není. Místo něj Kia řidičům nejspíše nabídne volič jízdních režimů, který by pohon všech kol alespoň částečně nahradil.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů