Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Mitsubishi nad Pajerem hůl ještě nezlomilo

Naše téma
Jiří Švamberk | 20.11.2018
dalších 12 fotek
foto: Mitsubishi
Další generace tohoto průkopnického terénního vozu se ale nedočkáme dřív, než si Japonci nebudou jistí jeho výdělečností...
Od Mitsubishi jsme za poslední roky viděli hodně konceptů, které svým způsobem naznačovaly, že by se Pajero, známé také jako Shogun či Montero, mohlo dočkat následovníka. Za všechny ty roky však Japonci nedokázali přijít s jasným rozhodnutím. Přitom tohle auto má obrovskou základnu skalních příznivců.

Pajero je na trhu už od roku 1982 a stávající čtvrtá generace od roku 2006. To už samo o sobě je nadprůměrný věk pro jeden konkrétní model, nicméně současné provedení je výrazně založeno na třetí generaci, která je tu s námi už bezmála 20 let. To jasně dokazuje, že Mitsubishi tak nějak neví, co si s Pajerem počít.

Trh pro opravdu schopné terénní vozy je v současné době výrazně menší, než tomu bylo dříve a vývoj nového vozu se Mitsubishi zatím prostě nevyplatí. Na vině jsou samozřejmé přísné emisní limity. Přesto Mitsubishi stále hledá cesty, jak další generaci Pajera vyrobit.

Trevor Mann, globální šéf Mitsubishi, přiznal, že většina lidí ve vedení si nástupce přeje, ale všichni si dobře uvědomují obrovský risk, který by mohl značku ve finále ještě více poškodit.

Pozitivní zprávou je, že aliance Renault-Nissan-Mitsubishi začíná se sdílením platforem napříč svými modely, tudíž existuje šance, že by s podporou zejména Nissanu mohlo dojít ke kýženému vývoji platformy. Nissan by na ni mohl postavit nový Patrol. A Renault, jak víme, by jistě nezůstal pozadu.

Nezbývá nic jiného, než držet palce, protože nové Pajero prostě chceme!

V galerii s můžete starého harcovníka prohlédnout.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů