Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Mitsubishi ještě pro Evropany připravilo modernizaci modelu Eclipse Cross

Naše téma
Radek Pecák | 16.10.2020
Mitsubishi Eclipse Cross - facelift 2020 | foto: Mitsubishi
SUV kupé se znakem tří diamantů se nabízí od roku 2017. Nyní bude Eclipse Cross k mání s pozměněnou vizáží a s novým typem pohonu.
Přestože japonská značka Mitsubishi oznámila v létě plán postupného se stahování z evropského kontinentu, pro zdejší obyvatele připravila ještě jednu novinku.

Stává se jím modernizované provedení vozu Eclipse Cross, který získal nový vzhled přídě i zadní partie. Z masky chladiče zmizely dvě chromované podélné lišty, změn doznala také spodní část předního nárazníku.

Ještě větší proměna je však vidět vzadu. Pryč jsou páté dveře se zadním oknem horizontálně rozděleným na dvě části. Nyní je vůz při pohledu zezadu o hodně umírněnější.

V interiéru je hlavní změnou větší multimediální středový displej, na jehož spodní část se vrátily fyzické ovladače. To pak naopak vedlo k odstranění touchpadu ze středové konzole.

Vedle zážehového přeplňovaného čtyřválce s objemem půldruhého litru se bude nově do útrob vozu montovat plug-in hybridní ústrojí. O jeho parametrech zatím značka mlčí, ale s pravděpodobností hraničící s jistotou půjde o převzatý systém ze současného Outlanderu PHEV.

V něm hybridní soustrojí tvoří atmosférický čtyřválec 2,4 s dvěma elektromotory. Každý z nich má na starosti pohon jedné nápravy. Kombinovaný výkon vyjadřuje hodnota 165 kW.

Trakční baterie má kapacitu 13,8 kWh a umožňuje čistě elektrickou jízdu do vzdálenosti 54 kilometrů (podle měření v cyklu WLTP). Do České republiky tento vůz dorazí v polovině příštího roku. Ceny zatím nebyly stanoveny.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů