Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Mercedes-AMG G65 se loučí speciální edicí. Má V12 a je extrémně drahá

Naše téma
Dominik Valášek | 20.10.2017
Mercedes-AMG G65 Final Edition. | foto: Mercedes-Benz
Současná třída G je pomalu na odchodu a tak je potřeba odpálit ještě poslední oslavnou salvu, než bude v dohledné době uveden na trh nástupce (vypadající pravděpodobně úplně stejně). Vrcholné provedení G65 proto dostalo speciální verzi Final Edition.
Poslední limitovaná edice současného „G-Wagenu“ kombinuje komorní černou barvu s bronzovými doplňky. V bronzu jsou vyhotovena například jednadvacetipalcová litá kola, pod kterými se rýsují velké AMG brzdy, dále kryty zrcátek, lišty na přední masce a část krytu rezervy.

Kombinace černé a bronzové pokračuje i v interiéru. Kam jen oko dohlédne, nachází se čalounění z kůže Nappa, prošívané bronzovou nití. Na bočním vedení sedadel se potom objevuje na kůži „karbonová textura“, u které nás nepřestává fascinovat, že se opravdu někomu líbí.

Jinak v interiéru pochopitelně nechybí hromada komfortní výbavy od navigace přes ventilování sedadel, a samozřejmě ani řada detailů, připomínající příslušnost ke speciální edici.

Pod kapotou se objevuje jeden z posledních dvanáctiválců v produkci Mercedesu. Majestátní agregát o objemu šesti litrů dopují dvě turbodmychadla, celkový výkon činí pozoruhodných 630 koní (463 kW) a točivý moment nabírá hodnoty rovných 1000 Nm. Síla je přenášena na všechna kola skrze sedmistupňový automat a mohutné SUV se z nuly na sto rozpohybuje za 5,3 sekundy. Maximálka je elektronicky omezena na 230 km/h.

Celkově vznikne je 65 kusů série Final Edition, z nichž 30 půjde na trh do USA a zbytek si rozdělí Evropa, Asie a Střední východ. Cena je pochopitelně hodně vysoká. Konkrétně si Mercedes za finální edici G65 žádá 310 233 eur, tedy téměř rovných 8 milionů korun.

A co bude s „géčkem“ dál? Mercedes postupně ukončí výrobu všech variant a již v lednu by se na autosalonu v Detroitu měla ukázat nová generace. Ta se přesune na novou platformu, zhubne poměrně značnou část hmotnosti a dostane nové technologie. Ale vzhled bude pouze evolucí toho stávajícího.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů