Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Maserati ukázalo Levante Trofeo. SUV dostalo osmiválec a 590 koní

Naše téma
Daniel Fuglevič | 30.03.2018
dalších 12 fotek
Maserati Levante Trofeo. | foto: Maserati
Maserati v New Yorku odhalilo novou nejvýkonnější variantu SUV Levante. Novinka s označením Trofeo dostala pod kapotu osmiválec vyrobený u Ferrari a kromě toho nabídne i speciální doplňky karoserie a interiéru.
Mezi úpravy zevnějšku patří hlavně karbonové doplňky nárazníků a prahů, nová kapota se dvěma agresivně působícími vstupy vzduchu, čtveřice tmavých koncovek výfuku či nová 22palcová kola v matné či leštěné úpravě. Ve výbavě jsou pak i světlomety s technologií Full Matrix LED.

Speciální matně šedý lak karoserie však bude k dostání pouze u zahajovací série, která je určena čistě pro trh Kanady a USA.

Klíčovým prvkem nejsilnější verze Levante je pochopitelně jeho vidlicový, dvakrát přeplňovaný osmiválec o objemu 3,8 litru. Motor pro Maserati vyrábí Ferrari a nabídne 590 koní (434 kW) a 730 Nm točivého momentu. Pod kapotou navíc září díky tradičně červenému zbarvení hlav válců a sacího potrubí.

Zrychlení z nuly na 100 km/h zvládne Levante s osmiválcem za 3,9 vteřiny, přičemž rozjet se dokáže až na 300 km/h.

Pro zlepšení jízdních vlastností byl upraven i podvozek a nově vůz používá také sportovní režim Corsa, který tradičně zlepší odezvu motoru, zrychlí čas přeřazení, sníží světlou výšku vzduchového pérování, zpevní tlumiče a otevře klapky ve výfuku pro agresivnější projev. Přítomen je rovněž systém kontroly startu neboli takzvaný Launch Control.

V interiéru najdete obložení z matného karbonu, nové páčky řazení pod volantem, výraznější grafiku přístrojového štítu, koberečky s kovovými logy Trofeo a unikátní číselník palubních hodin Maserati. Kromě koženého polstrování sedaček a vyšitých log Maserati je vrcholem luxusu i příplatkový audiosystém Bowers & Wilkins se 17 reproduktory.

Datum uvedení na trh ani oficiální ceník zatím Maserati nezveřejnilo.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů