Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Maserati připravilo verzi GTS i pro Levante. Motor dělá Ferrari

Naše téma
Radek Pecák | 17.07.2018
Maserati Levante GTS | foto: Maserati
Na Festivalu rychlosti v Goodwoodu se odehrála také světová premiéra modelu Maserati Levante GTS.
Stejný osmiválec s řadami válců rozevřenými v úhlu 90 stupňů pohání nyní kromě vozu Quattroporte GTS také novinku značky s trojzubcem ve znaku. Tou je Levante GTS, která zažila světovou premiéru před zraky návštěvníku tradiční přehlídky v Goodwoodu.

Výkon motoru je naladěn na 550 koní při 6250 otáčkách za minutu. To je o 40 méně, než má stejný osmiválec s objemem 3,8 litru, jako v již dříve představené verzi Maserati Levante Trofeo.  Působivý je i točivý moment 730 Nm v rozmezí otáček 2500-5000. Stejně jako další benzinové motory ho pro Maserati vyrábějí specialisté značky Ferrari.

Poměr hmotnosti v kilogramech a koní je 3,9/k. I díky tomu dokáže vůz zrychlit z klidu na stokilometrovou rychlost během 4,2 sekundy. Maximální rychlost je ďábelsky blízko hranici 300 km/hod. Konkrétně je to 292 km/hod.

Výbava je skutečně prémiová. Například čalounění je standardně kožené z typu Full Premium a oblíbenou hudbu si majitel bude moci vychutnat díky audiosoustavě Harman Kardon se čtrnácti reproduktory.

V interiéru pak se na středovém tunelu objeví také nový volič osmistupňové automatické převodovky ZF. Tu lze využívat v plně automatickém nebo manuálním režimu. Přepínání se děje pouhým vychýlením zleva doprava a naopak.

Pro modelový rok 2019 Maserati obměnilo také nabídku laků. Nyní jsou k dispozici například také dva třívrstvé laky. Jeden je červený a druhý modrý.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů