Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Krásný kombík Peugeot 308 SW má české ceny. Jak si vede oproti konkurenci?

Naše téma
Radek Pecák | 29.11.2021
dalších 15 fotek
Peugeot 308 SW | foto: Peugeot
Ceník nové generace tradičního rodinného kombi z produkce francouzské automobilky začíná na snadno zapamatovatelné hodnotě - 555 000 Kč.
Dvě výkonové varianty zážehového přeplňovaného tříválce s objemem 1,2 litru a osvědčený turbodiesel 1,5 budou pohánět novou generaci karosářské verze kombi Peugeotu 308. K tomu se do vozu s tradičním označením 308 SW bude montovat také plug-in hybridní pohon ve dvou verzích. Zákazníci tak budou mít na výběr spektrum od 110 do 225 koňských sil.

Tuto novinku na našem trhu s novými auty si můžete prohlédnout v přiložené fotogalerii.

Výbavových stupňů je pět. Už ten základní, který se pojí s tříválcem s nižším výkonem a šestistupňovou manuální převodovkou, má za zmiňovanou cenu 555 000 Kč solidní výbavu. V porovnání s Peugeotem 308 hatchback se stejnou motorizací a podobnou výbavou je vůz dražší o 65 000 Kč.

Vývava kombíku čítá šestici airbagů, sadu bezpečnostních asistentů obsahující čtení dopravních značek, tempomat, omezovač brzdění, samočinné nouzové brzdění před překážkou i aktivní systém pro udržování vozu ve zvoleném jízdním pruhu. Dále pak LED světla vpředu i vzadu (v nich se zobrazují klasické tři lví drápy), kožený multifunkční volant, multimediální dotykový displej s úhlopříčkou deset palců, automatickou dvouzónovou klimatizaci, elektricky ovládané okénka vpředu i vzadu, elektrická a vyhřívaná vnější zpětná zrcátka s funkcí sklápění i výškově nastavitelné sedadlo řidiče.

Praktický život cestujícím v tomto voze usnadní opěradlo zadních sedaček rozdělené v poměru 40:20:40. Navíc lze jednotlivé části sklápět přímo ze zavazadlového prostoru. Mezi sedačkami vpředu je pak standartně loketní opěrka s úložným boxem. Bez příplatku je rovněž audiosystém se šesti reproduktory.

S motorem 1,2 (110 koní) vůz jezdí na ocelových šestnáctipalcových kolech, všechny ostatní verze pak již mají ve výbavě minimálně šestnáctipalcová kola z lehké slitiny.

Cenovka je vyšší, ale základní výbava obsahuje vše důležité
Bez příplatku je lakování modrou metalízou, dalších šest je za příplatky od 7 do 21 tisíc korun. První kusy objednaných vozů dojedou do České republiky v průběhu druhého čtvrtletí příštího roku.

V kategorii rodinných kombíků bude nyní nový Peugeot 308 SW patřit k těm nejdražším, i když boduje velmi dobrou výbavou. Nejlevnějším autem v podobné velikosti a stejným tvarem karosérie je aktuálně na našem trhu Fiat Tipo Kombi, za které je u dealerů nutno zaplatit přinejmenšjím 454 900 Kč. Starší provedení Kia Ceed SW, stejně jako Hyundai i30 kombi je pak dražší jen přibližně o tisícovku.

Minulá generace Peugeotu 308 (navíc s dieselovým agregátem) se doprodává za 470 000 Kč. Pod hranici 500 tisíc Kč se vejde už jen Renault Mégane Grandtour, jehož cenovka staruje na 490 tisících korunuách.

Seat Leon Sporstourer má aktuálně nejnižší cenovku položenou na úrovni 524 900 Kč, Ford Focus kombi je za 533 900 Kč, Škoda Octavia vyjde na 559 900 Kč a Toyota Corolla Touring Sports uzavírá žebříček se sumou 567 900 Kč.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů