Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

VIDEO: Do dvou minut hotovo. Zloději v Hradci jednoduchým fíglem ukradli BMW

Naše téma
Redakce | 08.02.2018
Odcizení vozidla za 3,5 milionu korun. | foto: Policie ČR
Díky stále se rozšiřující technologií bezklíčového přístupu je pro zloděje jednodušší dostat se do vašeho auta a bez problémů s ním odjet. Dokazují to záběry z Hradce Králové, které ukazují, jak snadno lze ukrást třeba luxusní BMW. Stačí k tomu přístroj, který prodlouží signál od klíčů.
Bezklíčové systémy odemykání a startování vozu v mnoha případech zjednodušují život, hrozí u nich ale také možnost snadného zneužití tohoto systému. Jelikož bezklíčové systémy odemknutí a nastartování vozu fungují na principu rádiových vln a pouze na určitou (zpravidla velice krátkou) vzdálenost od vozidla, lupičům stačí pomocí jednoduchého radiového zařízení „prodloužit“ signál majitelova klíče, který má vlastník vozu třeba doma na stole.

Díky tomu si nakonec systém vozu myslí, že samotný klíč je v blízkosti auta, a proto odemkne dveře a dovolí lupiči bez problémů nastartovat a odjet.

„Ze záznamu je vidět, že jeden muž přistoupil k autu a čekal, až se s dalšími dvěma muži podaří zachytit nejprve signál na otevření auta a druhý na nastartování. Jakmile se tak stalo, okamžitě odjel. Ti, co chytali signál, utekli a pravděpodobně odjeli opodál zaparkovaným vozem. Odcizené vozidlo bylo vybavené GPS, která dala naposledy informaci o tom, že projíždí Královcem, poté byla odpojena,“ uvedla tisková mluvčí hradecké policie Iva Kormošová.

Ke krádeži BMW, jehož hodnota prý dosahuje 3,5 milionu korun, došlo v Hradci Králové v noci ze středy na čtvrtek. Pachatelům, pokud budou dopadeni, za tento trestný čin hrozí trest odnětí svobody od 2 do 8 let.

A jak se takové krádeži vozu s "bezklíčovým" přístupem bránit? Podle policistů je nejlepší klíče od vozu schovat do plechové schránky, která odstíní signál.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů