Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

VIDEO: Vykrást auto je děsivě jednoduché, podívejte se

Naše téma
Jan Zajíc | 24.02.2017
Vykrást cizí auto může být překvapivě snadné.
Způsobů, jak se dostat do cizího auta, používají zloději několik. Nedávno se však na internetu objevilo video, které ukazuje, že vykrást někomu vůz může být až děsivě snadné. Důležitou roli přitom hraje dálkové zamykání.
Je to vlastně prosté a hrozivě efektivní. Americký YouTuber, který si říká JoeySalads, k nalezení nejsnazšího způsobu, jak se vloupat do cizího automobilu, využil nepozornost řidičů. Ve chvíli, kdy majitelé svůj vůz zaparkovali a vypnuli motor, YouTuber vždy přiskočil k jejich autu a schoval se za něj.

Pak jen počkal, až šoféři vylezou a rychle v tichosti pootevřel zadní dveře na druhé straně. Majitelé pak sice při odchodu auto dálkovým ovladačem zamkli, ale už si nemohli všimnout, že nezajistily všechny dveře.

Čtěte také: OBRAZEM: Nový Yeti má být dramaticky odlišný. Jak bude vypadat?

Dálkový centrál totiž u většiny aut (u všech asi ne, to si teď jistě ověříte sami) neřeší, jestli jsou některé dveře - tedy kromě těch u řidiče - otevřené. Prostě zamkne. I když jen "naprázdno". Pro vlastníka pak je jistě důležité, že slyší cvaknout zámky. A víc už neřeší.

Je to opravdu jednoduché a nebezpečné. Neberte proto video jako návod pro zloděje, ale spíš jej chápejte jako varování. A při odchodu od vozu se radši přesvědčte, že máte všechny dveře opravdu zavřené. Nebo že se vám za blatníkem někdo nekrčí...

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů