Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Kvůli kontrolám se u hranic mohou tvořit kolony. Řidiči by s nimi měli počítat

Naše téma
Ilona Pergrová, Daniela Martinovská | 27.10.2023
Situace u Hatí ve čtvrtek kolem pů druhé odpoledne. Ve směru do Rakouska stála dlouhou kolona aut. | foto: Tomáš Pavelka
Řidiči mířící do Rakouska musí u Hatí na Znojemsku spočítat s možnými kolonami. Jak uvedl Znojemský deník, fronty čekajících aut se objevily nejen při uplynulém víkendu, ale také během týdne. Důvodem jsou kontroly na hranicích, kvůli nelegální migraci. 
K hustému provozu mohl podle lidí dojíždějících za prací přispět státní svátek, který v Rakousku připadá na čtvrtek 26. října. „V úterý i ve středu jsme brzy ráno projeli bez problémů, ani odpoledne nebylo větší zdržení. Ve čtvrtek před druhou hodinou odpoledne stála velká kolona aut směrem k hranicím, z Rakouska jsme projeli hladce,“ sdělil Deníku řidič Tomáš Pavelka.

Rakousko zavedlo namátkové kontroly na hranicích s Českou republikou od středy 18. října. Měly trvat deset dnů, vláda termín hodlá kvůli nelegální migraci prodloužit.

„Prodloužíme kontroly o dvacet dní. Postup je takový, že nejdříve je to deset dní, pak dvacet a poté budeme zvažovat prodloužení o tři měsíce. Záviset ale bude na aktuální situaci," uvedla pro ČTK spolková ministryně vnitra Nancy Faeserová.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů