Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Konečně je Bugatti Chiron s výhledem na nebe! Spyder to však není.

Naše téma
Radek Pecák | 28.07.2018
Bugatti Chiron Sky View | foto: Bugatti
V srpnu na přehlídce v kalifornském Pebble Beach bude k vidění i nová verze Bugatti Chiron. Tedy nová... Vlastně jde jen o vůz s novým příplatkovým prvkem.
Otevřená verze Bugatti Chiron, kterého se už vyrobilo přes sto kusů, alespoň zatím k dispozici není. A tak se značka, která náleží do portfolia koncernu Volkswagen, rozhodla dopřát vlastníkům tohoto exkluzivního supersportu jistou náhradní možnost, jak by mohli přímo z auta sledovat nebeské úkazy, třeba velké zatmění Měsíce.

Tou je zabudování dvou střešních oken nad sedačky řidiče a jeho spolujezdce. Každé z nich má rozměr 65x44 centimetru. Jsou složená z pěti vrstvev materiálu, což zajistí, že v interiéru nebude o nic hlučněji než pod střechou obloženou standardním čalouněním. Prý se takto vůz ještě zpevní.

Navíc je tu ještě jeden zajímavý bonus. Výška interiéru se díky tomu zvětší o 2,7 centimetrů. Veyron si tak budou moci nyní dopřát i basketbalisté, případně ti, kteří si o víkendech na hlavu nasazují helmy a míří na závodní okruhy.

Kromě této zajímavosti bude mít na stejném místě premiéru ještě jedno, a podle nás zajímavější, Bugatti. Chiron Divo sice nebude mít tak vysokou maximálku jako běžné exempláře, zato ale dostane tvrdší podvozek a lepší zrychlení. To i díky údajně znatelnému odlehčení. Cena této verze, která stále ještě bude smět vyrazit i na normální silnice, činí 130 milionů korun. Vznikne jich jen stovka a prý jsou již všechny zamluveny.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů