Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Koncept nového Leonu už v Ženevě plus více sportovních modelů pod značkou Cupra

Naše téma
Jiří Švamberk | 05.11.2018
foto: Seat
Španělé poodhalili budoucnost značky Seat.
Seat usilovně pracuje na novém Leonu, což dokazují nejrůznější špionážní fotografie. Design nového Leonu je zatím ve hvězdách, respektive schovaný pod silnou kamufláží. Jak bude vypadat, to se dozvíme až v Ženevě 2019, kde Seat představí koncept.

Studie nového Leonu zároveň představí nový designový jazyk značky, který má lépe odlišit nové modely Seat od koncernových sourozenců. Nový designový směr má upřednostňovat „plnost“ před stávajícími hranami a křivkami.



Co se nadcházejících elektromobilů týče, Seat nemá v plánu tyto ekologicky zaměřené automobily jakkoliv designově odlišovat od zbytku nabídky a jejich design se ponese v duchu automobilů s konvenčním druhem pohonu.

Co se značky Cupra týče, Seat na konci roku představí samostatný sportovní model, který by neměl být založen na žádném stávajícím vozu značky. Zda půjde o hybridní automobil, zatím zůstává tajemstvím, nicméně vývojáři divize Cupra mají v plánu představit dokonce ryzí elektromobil, takže tato varianta rozhodně ve hře je. Než se tak stane, Cupra představí sportovní provedení Leon, a to i ve verzi kombi a jedno blíže nespecifikované SUV.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů