Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Koenigsegg zkompletoval poslední dva kusy modelu Agera. Jmenují se Thor a Väder.

Naše téma
Jiří Švamberk | 07.07.2018
další 4 fotky
Nástupce Agery by se měl představit přístí rok. | foto: Koenigsegg
Osmiletá nadvláda Koenigseggu v segmentu hypersportovních vozů končí. Poslední dva kusy modelu Agera míří ke svým majitelům.
Automobilka Koenigsegg se rozhodla označit poslední tři vyrobené kusy jako Final Edition a v těchto dnech poslední vozy skutečně dokončila. Přestože edici Final Edition oznámila již před více než dvěma lety, zákazníci se dočkali až nyní. To nepřímo prozrazuje, jak dlouhá je čekací lhůta. Oba vozy vycházejí z provedení Agera RS, které je vybaveno množstvím prvků volitelné výbavy, a pro lepší aerodynamiku mají také unikátní aerodynamické prvky.

Oba vozy se od sebe navzájem liší. Zatímco karbonové panely Thora se chlubí dvouvrstvým lakem s diamantovými třpytkami a středovou ploutvičkou ve stylu Le Mans pro lepší stabilitu ve vysokých rychlostech, Väder má tradiční čistý karbon s diamantovými třpytkami a detaily potažené bílým zlatem. V zadní části obou vozů se nacházejí malá aerodynamická křidélka.

Oba vozy pohání dvakrát přeplňovaný 5litrový V8 se zvýšeným výkonem na na 1360 koní a 1371 Nm točivého momentu, což by majitelům mělo garantovat Vmax přes 440 km/h, kterou navíc pojedou už za 20 sekund!

Agera tedy končí, ale automobilka i nadále nabízí Regeru. Nehledě na to, že nástupce Agery se objeví už příští rok na ženevském autosalonu. A podle nepsaných pravidel by měla být ještě lepší než končící Agera. Nemůžeme se dočkat!
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů