Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Kia oficiálně zveřejnila první snímek nového Soulu

Naše téma
Jiří Švamberk | 23.11.2018
foto: Kia
V Evropě bude tento model k dispozici pouze jako elektromobil.
Podle zatím jediné fotky, kterou Kia oficiálně uvolnila, to vypadá, že třetí generace crossoveru Kia Soul si zachová dobře známé tvary. Nový model se objeví už za několik málo dní na stánku korejského výrobce na autosalonu v Los Angeles. Důvodem, proč si Korejci vybrali právě LA, je tamější vysoká oblíbenost tohoto modelu. Zatímco Evropané si Soul příliš neoblíbili, Američané ano.

Nejnovější fotografie ukazuje charakteristický „karbicoidní“ tvar se svislými koncovými světly, přední světlomety však budou výrazně užší. Interiér Kia zatím neodhalila, ale neoficiální informace tvrdí, že ani uvnitř se nebude jednat o žádnou revoluci.

Kia by měla nabídnout také oplastovanou verzi X-Line, která má zdůraznit vyšší světlou výšku. Nicméně jde pouze o další z úrovní výbavy, na jakou jsme zvyklí také v podání jiných značek.

Nabídka motorů by měla zahrnovat pouze zážehové jednotky, jmenovitě litrový tříválec a čtyřválec o objemu 1,6 litru. Do Evropy se však klasické spalovací verze dovážet nebudou, na Starém kontinentu by Kia ráda zabodovala elektromobilem e-Soul, který by měl využívat techniku modelu Niro. To znamená 100kW elektromotor a akumulátor s kapacitou 39,2 kWh. Dojezd vozu by se měl pohybovat okolo 300 na jedno nabití.

Kia Soul třetí generace se na evropských trzích začne prodávat v průběhu roku 2019.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů