Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Překvapení od Škody: Scala má nový designový jazyk i slogan

Naše téma
Jiří Švamberk | 22.11.2018
foto: Škoda-Auto
Známý reklamní slogan Simply Clever nahrazuje Simply Surprising. Škoda s touto informací ukázala také nové kresby chystaného modelu Scala.
Nová Škoda Scala nahrazuje model Rapid a jako první se představí na nové platformě MQB A0. Zároveň půjde o vůz, který odstartuje podle Škody malou revoluci, a to jak v oblasti designu, tak i ve sféře marketingu.  



Jak se vyjádřil šéfdesignér Oliver Stefani: "Náš nový designový jazyk bude plynulejší, dynamičtější a především emocionálnější. Chceme oslovit více lidí. Naším cílem je, aby se zákazníci pro vůz Škoda rozhodli nejen kvůli tomu, protože je praktický, nabízí hodně prostoru a má výjimečný poměr ceny a výkonu. Měli by ale také milovat jeho design a vytvořit si ke svému vozu speciální emocionální vztah."

Jeho první detaily lze najít na konceptu Vision RS, u něhož by se nová Scala měla inspirovat především v oblasti přední masky a bočních partií. Maska chladiče bude vzpřímený šestiúhelník. Mezi další typické rysy nového designového směru bude takzvaná tornádo linie, kopírující boky vozu. Ta opticky prodlužuje karoserii a zároveň zvýrazňuje sportovnost a dynamiku. Stefani také mluvil o větším využití krystalických prvků na plochách předních i zadních světel. Další doposud neznámou novinkou v podání Škody bude jméno modelu přes celou zadní část vozu.   



Interiér nové Škody Scala výrobce už ukázal a i zde je vidět velký posun. Nový interiér by se měl stát počátkem nové emoční a funkční identity značky. Poznávacím znamením bude volně umístěný velký displej v zorném poli řidiče.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů