Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Jon Olsson zase blázní. Svému Mercedesu G500 4×42 nyní uřízl střechu

Naše téma
Daniel Fuglevič | 29.06.2018
Mercedes-Benz G500 4×42 Cabriolet. | foto: youtube.com
Jon Olsson přichází s dalším šíleným výtvorem. Tento známý profesionální lyžař, dobrodruh a YouTuber si nedávno pořídil a rozsáhle upravil Mercedes G500 4×42. V modifikacích svého tereňáku však nyní pokračuje opravdu kuriózním způsobem.
Olsson je znám pro svou lásku k rychlým a upraveným autům. Kromě pár kousků Lamborghini už vlastnil třeba Audi RS 6, Ultimu GTR, Nissan GT-R a naposledy taky vyladěný Rolls-Royce Wraith se zahrádkou na střeše. Ten nakonec vyměnil za velký Mercedes-Benz G500 4×42, u něhož se švédský lyžař pustil do zatím asi nejodvážnější úpravy.

Mercedesu totiž nechal uříznout střechu. Důvod? S vysokým Mercedesem se prý Olsson často nevešel do podzemních garáží v Monaku, načež měl problém tohoto mastodonta zaparkovat i do garáže své vily ve Španělsku.

Bez ohledu na peníze se tak z brutálního „géčka“ stal kabriolet, který má navíc sníženou linii i předního okna. Parkování v místech s nízkým stropem tedy už nemá být problém. Naštěstí bylo místo „řezu“ docela vkusně zamaskováno novým dřevěným obložením.

Nevýhoda? Nový kabriolet nemá žádnou natahovací či nasazovací střechu. Taky už není kde umístit tradiční střešní box, pro které má Olsson jakousi podivnou lásku a v minulosti ho neměl problém nasadit i na zmíněné Lambo.

Olsson a jeho pasažéři si však mohou více užít zvuk upraveného čtyřlitrového osmiválce se dvěma turby, který nyní produkuje 780 koní (573 kW) vůči původním 422 koním (310 kW). Nový je i výfuk od známé firmy Akrapovič, takže Mercedes zní ještě agresivněji.

Lyžař nakonec svá auta střídá častěji než nové boty, takže bychom se ani nedivili, kdyby ho jeho nejnovější výtvor za chvíli omrzel. Přece jen využití „géčka“ bez střechy je přinejmenším trochu omezeno počasím venku.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů