Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Jeep potvrdil nové velké SUV. Bude mít tři řady sedaček

Naše téma
Jiří Švamberk | 12.03.2019
Jeep představí další SUV, které svou velikostí zapadne mezi připravovaný Wagoneer a nový Grand Cherokee | foto: Jeep
Nejdříve ale přijde na trh pick-up Gladiator, který je odvozený od klasického offroadu Wrangler.
Mike Manley, šéf koncernu FCA a současný generální ředitel značky Jeep, zástupcům britských automobilových medií potvrdil další sportovně užitkový model. Americká automobilka tak do roka představí hned tři nová SUV. Zařadí se mezi potvrzený Wagoneer a oblíbený Grand Cherokee.

V současnosti není k dispozici mnoho konkrétních informací, ale Manley uvedl, že půjde o automobil se třemi řadami sedadel a půjde o samostatný model. Dřívější spekulace o to, že to bude prodloužená verze Grand Cherokee, se nepotvrdila.

Zcela určitě bude mnoho komponent sdílet s ostatními vozy Jeep, především platformu a pohonné jednotky, a to včetně plug-in hybridního pohonu, který je plánovaný také novou generaci Grand Cherokee a Wagoneer.

Manley dobře chápe, co zákazníci Jeepu chtějí, takže ani jeden z plánovaných modelů nebude čistě městským SUV, ale všechny si zachovají atributy, které Jeep proslavily. Tedy komfort a skvělé terénní vlastnosti.

Všechny tři modely se představí v průběhu letošního roku, případně na začátku příštího. Jeep však nejprve uvede na trh pick-up Gladiator, který je postaven na základech nového Wrangleru.

 
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů