Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Pagani chystá elektromobil po svém. Konkurenti jsou prý směšně těžcí...

Naše téma
Jiří Švamberk | 10.03.2019
Pagani Huyara | foto: Pagani
Elektrifikovaný model malosériového výrobce se objeví v roce 2024 až po představení nástupce Huayry, ale jediný, kdo ho vlastně chce, je samotný Horácio...
Ženevský autosalon se stal svědkem premiéry úchvatných supersportovních automobilů, ovšem velké věci se děly také v jeho zákulisí, kde se velká esa rozpovídala o budoucím automobilovém světě. Například Horacio Pagani v rozhovoru pro britský Top Gear uvedl, že v roce 2024 představí první elektromobil se svým jménem.  

Tuto „bombu“, jak s oblibou říkal Jeremy Clarkson, Pagani vypustil k příležitosti 20. výročí představení první Zondy.

První elektrifikovaný model Pagani se ukáže v roce 2024, tři roky po představení nástupce modelu Huyara, který své poslední slovo řekne letos v létě odhalením provedení Huyara BC Roadster.

Posléze Pagani představí zcela nový, dvakrát přeplňovaný motor V12, který vyvíjí společně s AMG, a to navzdory faktu, že Mercedes-Benz oznámil ukončení nabídky motorů V12. Na zakázku vyráběných motorů AMG se to totiž netýká.

Horacio tak v Ženevě vyvrátil jakékoliv spekulace o tom, zda neplánuje nabízet motory s menším objemem, případně se nechce vrátit k atmosférickým motorům. Nic takového rozhodně není v plánu. V plánu není ani nic podobného, jako plánuje Lamborghini se svým V12. Pagani skočí rovnou mezi elektromobily.

Ještě větším překvapením je fakt, že zákazníci o elektrifikovaný model Pagani vlastně vůbec nestojí. Nestojí o něj ani dealeři, jde tedy čistě o přání samotného majitele automobilky Pagani.

Pagani Huyara Roadster


Pagani na elektromobilu prý pracuje více jak dva a půl roku, ovšem prozatím je vše jen na papíře. Ohledně případných partnerů se Pagani nevyjádřil, uvedl pouze, že není vázaný žádnou smlouvou, takže převlečený elektromobil od Mercedesu nejspíš čekat nemusíme.

Pagani si dokonce chce vyvíjet vlastní baterie, přičemž investice půjdou do desítek milionů eur.

Důvodem, proč Pagani chce představit EV model až v roce 2024, je hmotnost současných sportovních elektromobilů. O nedávno představeném Rimacu se Pagani vyjádřil, že je ohromně výkonný, ale až směsně těžký. Ve stejném duchu se vyjádři i o neelektrických vozech, jako například o Bugatti Chiron.

Pagani prostě dělá auta jinak a upřímně, na tenhle elektromobil se i docela těšíme.   
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů