Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Infiniti představuje ochutnávku svého prvního sériového elektromobilu

Naše téma
Jiří Švamberk | 16.12.2018
foto: Infiniti
Koncept se představí na lednovém detroitském autosalonu, později z něj vzejde produkční model.  
Prvním elektromobilem luxusní odnože Nissanu bude nepřekvapivě SUV. Velikostí půjde o rivala BMW X1 a podle zástupců značky nabídne „novou formu designu elektromobilů“, rafinovaně kombinovanou s tradiční japonskou DNA.

Detaily pohonného systému nejsou známy, s největší pravděpodobností se je dozvíme až v průběhu autosalonu, případně těsně před ním. Jednu podstatnou informaci však Infiniti už zveřejnilo. A to, že nové elektrické SUV vyjede na zcela nové platformě, která umožní výrazné zvětšení prostoru uvnitř vozu. Infiniti mluví o atmosféře jako v salónku a množství pokročilých asistenčních systémů.

Infiniti v nedávné době představilo dva prototypy elektromobilu (Q Inspiration a Protoype 10), ovšem ani jeden z nich nebyl od počátku koncipován jako model, který by se v brzké době mělo objevit na trhu. V pořadí třetí koncept je však už hotovou věcí. Kdy se ho dočkáme ve finální sériové podob ale není prozatím známo.

Šéfdesignér Infiniti Karim Habib nový koncept popsal jako „počátek nové éry Infiniti a ukázka toho, kam se chce Infiniti posunout jako značka“.  Dále také uvedl, že elektrifikace a nové technologie daly značce Infiniti příležitost, jak rozvinout její designovou filozofii.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů