Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Indická Mahindra odhalila vlastní SUV. Moc práce si s ním ale nedala

Naše téma
Jan Markovič | 26.12.2018
dalších 16 fotek
Mahindra XUV300 | foto: Mahindra
Hlad po dostupných kompaktních SUV je tak velký, že svůj model v této kategorii chce mít i indická automobilka Mahindra. Má to ale háček, představená novinka tak úplně její není.
Mahindra XUV300, tak se jmenuje nové kompaktní SUV, které předvedla známá indická automobilka. V Evropě se zatím její vozy příliš neobjevují, ale právě XUV300 by mohlo být autem, které jí pomůže s dobýváním nových trhů. Škoda, že si nedala tolik práce, aby vyvinula vlastní vůz. Novinka tak není vlastně vůbec novinkou.

Model XUV300 totiž vychází ze SsangYongu Tivoli, který korejská automobilka vyrábí už od roku 2016. Nejde jen o stejnou platformu nebo motory. Mahindra upravila design vozu jen v několika detailech a interiéry obou aut jsou naprosto totožné. Stačí se podívat do přiložené fotogalerie a modely porovnat. Mahindra v podstatě přidala jen své logo.

I tak jsou ale v některých zemích z novinky nadšení. Třeba na domácím trhu v Indii nebo v Jihoafrické republice. Místní mutace magazínu Car již spekuluje, zda se auto nebude vyrábět i ve fabrice Mahindry v provincii KwaZulu-Natal, kde se zatím staví model Pick Up. Ředitel Mahindry Pawan Goenka už potvrdil webu IndianAutosBlog, že k uvedení na trh dojde v Indii a Jihoafrické republice takřka ve stejnou dobu a to začátkem roku 2019.

Auto, které se bude prodávat se dvěma motory – přeplňovanou benzinovou jedna-dvojkou a turbodieselem o objemu 1,5 litru, se má stát konkurentem dalších levných SUV, jako je Hyundai Creta, Ford EcoSport nebo Suzuki Vitara. Mahindra se chlubí například 17“ litými koly, LED brzdovkami, dvouzónovou klimatizací, sedmi airbagy, střešním oknem, parkovacími senzory, couvací kamerou nebo zábavním systémem s dotykovou obrazovkou. Uvidíme, zda si někdy troufne i do Evropy.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů