Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

i30 Fastback ve variantě "N" i vodíkové auto. Novinky Hyundai pro druhé pololetí

Naše téma
Radek Pecák | 01.07.2018
Vodíkový vůz Hyundai Nexo | foto: Hyundai
Poměrně velkou dávku nových nebo modernizovaných modelů hodlá tuzemské zastoupení značky Hyundai uvést na tuzemský trh s novými automobily.
Již druhý elektromobil začne od července nabízet během července tuzemské zastoupení značky Hyundai. Po voze Ioniq se do prodeje dostanou obě verze crossoveru Hyundai Kona Electric. Slabší varianta má výkon motoru 99 kW a baterii s kapacitou 39,2 kWh, v té silnější pak elektromotor disponuje až 150 kW. Energie do něho proudí z baterie 64 kWh. Ceník značka oznámí již v příštích dnech.

Ve stejném měsíci se pak na trh dostane také modernizované provedení jednak užitkového vozu H1, a pak také veledůležitého SUV Tucson. U něj se proměnila čelní maska a tak třeba také vzhled palubní desky. Na jejím vrcholu se ocitl samostatně stojící displej multimediálního systému. Inovovala se rovněž nabídka pohonných jednotek. Důležitou roli budou nadále hrát dieselové motory. Například i Konu nyní značka nabízí s novým turbodieselm 1,6. Má dvě výkonové provedení - 115 a 136 koní. To silnější lze navíc kombinovat i s pohonem všech kol a sedmistupňovým automatem.

Září přinese facelift městského hatchbacku i20. Ten získá nové asistenční systémy a rovněž přepracovaný vzhled přední i zadní části. Hlavní novinkou tohoto měsíce se však stane nová generace velkého SUV Santa Fe. Vůs se v porovnání s předchůdcem prodloužil na 4,77 metru, díky čemuž narostl jak prostor pro cestující, tak i pro zavazadla. Jak se s tímto vozem jezdí vám prozradíme již po příštím víkendu. V závěru příštího týdne se totiž redaktor Automixu zúčastní evropské prezentace tohoto vozu. Současně si také v praxi bude moci vyzkoušet změny, které přináší facelift v Nošovicích vyráběného Tucsonu.

Stejná továrna bude také místem zrodu druhého modelu divize "N". Tím je zatím utajovaný i30 Fastback. Výkonové parametry by se zřejmě neměly lišit od již prodáného hatchbacku i30N.

Technologickou třešničkou na dortu bude v závěru roku "vodíkový" automobil Nexo. I když v České republice zatím neexistuje oficiální vodíková čerpací stanice, příští rok by se situace měla změnit a zájem o takový vůz prý bude.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů