Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Hybridní Mondeo dostane také kombi variantu

Naše téma
Jiří Švamberk | 01.10.2018
foto: Ford
Mělo by jít o variantu určenou čistě pro evropský trh.
Ford oznámil rozšíření nabídky hybridních modelů pro rok 2019. Novým přírůstkem by měla byt také praktičtější kombi varianta, která bude oficiálně představena příští rok. Modrý ovál kombi verzi modelu Mondeo nabídne pouze evropským zákazníkům.

Pohánět ji má vylepšený hybridní pohon, jenž pohání Mondeo hybrid a Mondeo Vignale Hybrid. Bližší informace zatím nejsou známy a budou oznámeny s příchodem modernizovaného Mondea Hybrid. Výrobce však uvedl, že novinka nabídne velmi nízkou spotřebu a emise. Ford tak chce zákazníky a firmy preferující vznětové motory přimět k přestupu na ekologičtější variantu kombinující zážehový motor a elektromotor.

Všechny hybridní Mondea budou vybavena 9,0kWh akumulátorem, který se představil v novém Fordu Fusion, kde nabízí 40 km dojezd čistě na elektřinu. Současné hybridní modely využívají 1,4kWh ion-lithiového akumulátoru, který pomáhá 2litrovému zážehovému čtyřválci s Attkinsonovým cyklem a je nabíjen rekuperací brzdné energie dalším elektromotorem, sloužícím současně jako generátor. Ford o svém systému tvrdí, že je schopen regenerovat až 90 % energie, která by jinak přišla vniveč.

V současné podobě hybridní systém nabízí celkově 187 koní a spolupracuje s u Fordu vyvinutou bezstupňovou převodovkou CVT. Mondeo hybrid v provedení sedan nyní jezdí v průměru za 4,4 litru a 101 g/km CO2. Krátkou vzdálenost, cca 2 km, je schopno jet také čistě na elektrický pohon.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů