Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Honda svolává sto tisíc aut, protože je může poškodit voda z ostřikovačů

Naše téma
Jan Markovič | 16.02.2019
dalších 17 fotek
Honda Ridgeline | foto: Honda
Zdá se, že robustně postavený pick-up Honda Ridgeline má svou Achillovu patu.
Že by mohla auto poškodit voda do ostřikovačů? To se zdá být trochu přitažené za vlasy. Navíc ještě v případě, kdy jde o robustní pick-up Honda Ridgeline, který japonská automobilka prodává na americkém trhu. Tam navíc vůz dostal velmi dobré hodnocení při bezpečnostních testech. Přesto ale teď tisíce aut musí do servisů.

Svolávací akce se týká konkrétně 106 683 vozů, které Honda prodala v letech 2017, 2018 i na začátku letošního roku. Právě loni a předloni navíc japonská automobilka zaznamenala rekordní prodeje ve Spojených státech. A tak je aut opravdu hodně.

Podle amerického úřadu National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) je problémem palivové čerpadlo, které je nedostatečně chráněné proti kyselinám. Pokud by na něj kapala voda z ostřikovačů, mohl by jeho kryt prasknout. V extrémních případech by pak došlo k požáru. Auta proto v servisech dostanou odolnější kryt čerpadla.

Jde o poměrně bizarní svolávací akci. Těch už ale v nedávné minulosti bylo víc. V prosinci Porsche zvalo do servisů majitele SUV Cayenne a Macan kvůli nekvalitnímu vaku na lyže, který se mohl za jízdy uvolnit. U BMW se zase až po 17 letech přišlo na to, že když u modelu X5 řidič zároveň vypne motor a zatáhne za ruční brzdu, dojde k aktivaci airbagu.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů