Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Množí se kuriózní svolávací akce. Porsche zve majitele aut s vakem na lyže

Naše téma
Radek Pecák | 15.12.2018
Vak na lyže Porsche | foto: Porsche
Automobilky se bojí, že by mohly být zodpovědnými institucemi popotahovány i kvůli téměř bezvýznamným nedostatkům. Proto se svolávací akce týkají třeba i zmíněných vaků na lyže.
Automobilka Porscheoznámila zahájení svolávací akce, která se týká „vaku na lyže“, dodávaného do SUV této značky jako příslušenství. Do autorizovaných servisů na celém světě by mělo dorazit ke kontrole 1738 vozidel typu Macan a Cayenne, která byla tímto příslušenstvím vybavena před prvním předáním vozidla zákazníkovi. Z uvedeného počtu se 568 vozidel nachází u majitelů v Německu.

Kontrolovat se budou upevňovací popruhy vaku na lyže, jejichž švy postrádají požadovanou odolnost. Při vysokém zatížení existuje riziko přetržení popruhu. Vak by se pak mohl uvnitř vozu nekontrolovaně pohybovat. Technici v servisu vak zkontrolují a případně vymění.

orsche zve k preventivní kontrole do servisu také zákazníky, kteří si toto příslušenství pořídili dodatečně. Dotčeny jsou vaky na lyže, vyrobené v období od ledna 2017 do února 2018. Prohlídka v servisu je v rámci svolávací akce bezplatná a vyžádá si přibližně půl hodiny.

Podobných akcí, které se týkají zdánlivých maličkostí, v poslední době rapidně přibývá. Například  v srpnu byla oznámena svolávací akce na 20 exemplářů minulé generace Mercedesu třídy G. Jedná se o dvanáctiválcový model 65 AMG, které bylo příliš rychlé. Omezovač, který měl být nastaven na rychlost 230 kilometrů v hodině, totiž dovoloval jet ještě o 25 kilometrů v hodině rychleji.

V říjnu zase BMW oznámilo, že k servismanům by měli zajet majitelé modelu X5 z let 2001 a 2002. Prý, když současně zhasnou motor a zatáhnou parkovací brzdu, dojde k samovolné aktivaci airbagu. Přišlo se na to až po sedmnácti letech.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů