Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Giorgetto Giugiaro a jeho syn přivezou do Ženevy elektrického "Klokana"

Naše téma
Jiří Švamberk | 05.02.2019
Koncept Kangaroo od Giorgetta Giugiara. | foto: GFC Style
Slavný automobilový designér slibuje maximální rychlost 250 km/h, a to na jakémkoliv povrchu.
GFC Style je jméno, které jste ještě neslyšeli. Ale vězte, že se za ním neskrývá nikdo menší než Giorgetto Giugiaro, kterému pravou roku dělá jeho syn Fabrizio. Společnost založili už v roce 2015, ovšem, až nyní to vypadá na první plody společné práce.

Jedná se, jak jinak, o elektromobil, ovšem otec a syn Giugiarovi slibují věci doposud nevídané. Jejich elektrické SUV by mělo dosahovat rychlosti až 250 km/h, a to na jakémkoliv povrchu. Zrychlení z 0 na 100 km/h absolvuje za 3,5 sekundy. Giorgetto Giugiaro tak docela právem mluví o prvním hypersportovním elektrickém SUV.

Jmenuje se Kangaroo (klokan), což má odkazovat na fakt, že tahle dvoumístná čtyřkolka má natáčecí zadní nápravu. Základem je hliníkový prostorový rám pokrytý plasty s karbonovými vlákny, na jehož vývoji se podílí také společnost CH Auto.

GFC Style uvolnilo pouze jedinou upoutávku, a to ještě pouze počítačem vytvořenou, takže odhadovat vzhled je nyní zcela bezpředmětné. Nicméně to vypadá, že Giorgetto Giugiaro své řemeslo nezapomněl.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů