Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Foto: Raritní Koenigsegg Jesko se předvádí ve švýcarských Alpách. Kochejte se!

Naše téma
Jan Markovič | 11.04.2019
dalších 7 fotek
Koenigsegg Jesko | foto: Koenigsegg
Švédský výrobce vyrazil do Švýcarska, aby připravil pěknou sérii fotografií svého vyprodaného hypersportu.
Koenigsegg Jesko je jméno nejnovějšího hypersportu švédské automobilky. Nazvývá se po otci Christiana von Koenigsegga, který firmu založil. Auto s novým designem nahrazuje v nabídce předchozí model Agera RS. Stejně jako ostatní Koenigseggy si zachovává unikátní systém otevírání dveří.

Vůz pohání benzinový pětilitrový osmiválec, který produkuje výkon 955 kW, tedy 1280 koní při konzumaci benzinu. Pokud majitel do nádrže nalije palivo E85, pak by měla síla stoupnout až na 1600 koní. Auto se chlubí unikátními technologiemi, třeba patentovaným systémem vhánění vzduchu do turbodmychadel pod tlakem 20 atmosfér, která pak motor dopují bez výpadku.

Za pozornost stojí i automatická převodovka. Vícespojkový systém má devět rychlostí, ale není sekvenční. To znamená, že umí v případě potřeby přeskočit okamžitě několik stupňů, což pomůže třeba při rychlém podřazování.

Ještě než se Koenigsegg Jesko ukázal na autosalonu v Ženevě, podařilo se firmě prodat 83 kusů. Dalších 42 se prodalo po jeho představení. A pak už to nešlo, série je omezena na 125 jednotek. Pokud ale patříte mezi miliardáře, kterým tahle lahůdka na čtyřech kolech unikla, nezoufejte. Chystá se Koenigsegg Jesko 300, který by měl př
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů