Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Ford láká na nový Mustang Shelby GT500. Bestie o 700 koních se ukáže příští rok

Naše téma
Daniel Fuglevič | 16.03.2018
další 4 fotky
Ford Mustang Shelby GT500. | foto: Ford
O přípravách nového, nejvýkonnějšího Mustangu s označením Shelby GT500 mluvil Ford již v lednu na autosalonu v Detroitu. Teď nám ovšem ukazuje první fotku očekávané novinky, která bude podle všeho disponovat výkonem přes 700 koní.
Při pohledu na potemnělou příď si tak můžeme všimnout, že Shelby GT500 dostane zřejmě ještě starou maskou modelu před faceliftem. Naznačovalo by to, že Ford na nejsilnější verzi Mustangu pracuje už nějakou tu dobu. Na obří mřížce chladiče pak nechybí tradiční logo Cobry.

Stejně ikonické jsou i „rychlé pruhy“, které se bude nejspíše táhnout přes celou karoserii. A s rychlostí nebude mít GT500 určitě žádný problém, neboť máme pod kapotou čekat výkon přes 700 koní (515 kW). Pokud Ford své slovo dodrží, zřejmě půjde o vůbec nejsilnější produkční silniční auto, jaké automobilka kdy vyrobila.

Aktuální spekulace mluví o použití 5,2litrového atmosférického osmiválce, který má pod kapotou již nyní ostrá verze GT350. Pro GT500 by však inženýři motor vybavili přeplňováním, přesněji kompresorem.

Je velmi pravděpodobné, že kvůli takové porci výkonu se značka rozhodne do GT500 poprvé v historii nasadit automatickou převodovku, nejspíše desetistupňovou skříň používanou v pick-upu F-150 Raptor.

Ford dále mluví o použití inovativních technologií pro využití na trati, nejspíše tak bude novinka používat i různě nastavitelné jízdní režimy.

Premiéru nového Mustangu Shelby GT500 máme očekávat až v roce 2019. Na blížícím se autosalonu v New Yorku na konci března se tedy odhalení pravděpodobně nedočkáme, možná jen ve formě prototypu.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů