Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Ford Edge evropské zákazníky netáhne, nahradí ho 7místná Kuga

Naše téma
Jiří Švamberk | 11.02.2019
další 4 fotky
Ford Edge 2019 | foto: Ford
Ford Edge se loní ve srovnání s rokem 2017 prodával výrazně hůře. Prodeje klesly o 41 %.
Fordova nová strategie upřednostňující SUV a nákladní pick-upy se nevztahuje pouze na domácí trh, ale také na ten evropský, jak zástupci automobilky Ford oficiálně oznámili v lednu tohoto roku. Toto rozhodnutí není žádným velkým překvapením, protože právě SUV modely a komerční vozy evropské prodeje táhnou. Nicméně ne všechna SUV značky Ford jsou na "starém kontinentu" úspěšné.

Zatímco Ford zde v loňském roce prodal přes 153 tisíc kusů modelu Kuga a téměř 112 tisíc kusů modelu EcoSport, vrchol SUV nabídky Edge si pořídilo pouze 9500 zákazníků, což ve srovnání s předchozím rokem znamená pokles o 41 procent.

Tento nepříliš potěšující prodejní výsledek zapříčinil rozhodnutí, že Ford v Evropě raději nabídne sedmimístné provedené nové generace Fordu Kuga, která je již za dveřmi. Společně s novou Kugou by měla dorazit také náhrada za EcoSport, který je postaven na základech malé fiesty.

Ford Edge 2019


Ford se tak snaží rozšířit portfolio nabízených SUV, protože i když vozy této kategorie tvoří 35 % všech prodejů, v případě Fordu jde „pouze“ o 27 %. Sedmimístná Kuga se objeví vůbec poprvé a pro Ford představuje ideální příležitost, jak zastavit dovoz neúspěšného Edge do Evropy.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů