Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

BMW chystá do Ženevy X3 M a X4 M. Dostanou nový šestiválec a výkon 450 koní

Naše téma
Jan Markovič | 11.02.2019
další 4 fotky
BMW X3 M a X4 M | foto: BMW
Nová generace mnichovských SUV se dočká své nejvýkonnější varianty, bude zřejmě mít i specifický pohon všech kol.
Nebylo by to BMW, kdyby se nesnažilo k co největšímu množství svých aut vyrobit nejrychlejší variantu označenou ikonickým písmenem M. Ta nyní čeká i jeho kompaktní SUV. BMW X3 M a jeho kupé obdoba BMW X4 M by se měly natěšeným divákům předvést už za necelý měsíc na autosalonu v Ženevě.

Naznačují to i snímky z posledního testování prototypů na uzavřené trati, které BMW ukázalo. Auta jsou sice zamaskovaná, ale aby bylo vše jasné, napsalo jim BMW jejich označení na boky. Po elektrickém modelu iNEXT je tu tak další várka fotek s kamufláží.

Ohledně techniky pod kapotou toho ale Mnichovští nechtějí moc prozradit. Zatím se ví, že obě auta bude pohánět nově vyvinutý řadový benzinový šestiválec s přeplňováním a odhadovaným objemem 3,0 litru. Měl by dosahovat výkonu 450 koní. Motor se později kromě zmíněných SUV objeví i ve službách modelů M3 a M4, dává to smysl.

Potentní jednotka by měla být spárována s osmistupňovou automatickou převodovkou speciálně vyladěnou pro vozy s písmenem M. X3 a X4 by navíc mohly dostat i pohon všech kol xDrive, který debutoval na palubě nového BMW M5. Ten umí rozdělovat točivý moment nejen mezi přední a zadní nápravu, ale i mezi jednotlivá kola. Zároveň nabízí i mód, kdy jsou poháněna pouze zadní kola, tudíž dělá z eMka hned dvě auta v jednom. Jak to ale nakonec dopadne, uvidíme v Ženevě.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů