Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Ford dojal zloděje. „Donutil“ ho po 20 letech vrátit ukradené staré hodiny

Naše téma
Daniel Fuglevič | 19.06.2018
další 3 fotky
Navrácené hodiny z budovy nádraží v Detroitu. | foto: Ford Motor Company
Automobilka Ford zřejmě jistému zloději zahrála na emoce. Poté, co se lupič dozvěděl, že historickou budovu nádraží v Detroitu, ze které v minulosti ukradl velké nástěnné hodiny, zakoupil právě velký Ford a plánuje její renovaci, rozhodl se starou relikvii vrátit na své místo.
Historická budova hlavního nádraží Michigan Central Station v Detroitu byla po dlouhá léta pouhou ruinou, zničená rabováním, vandaly a jednoduše zubem času. Automobilka Ford se však nedávno rozhodla tuto významnou stavbu v rodišti amerického motorismu zakoupit a vrátit takzvaně „do pucu“.

Z nádraží se také během času ztratilo mnoho historických předmětů, a to včetně ikonických nástěnných hodin. Ty někdo ukradl před více než 20 lety. Jak se ale nyní ukázalo, Ford je naštěstí nebude muset při renovaci nahradit stejně vypadající replikou.

Zloděj a nejspíš i nadšenec do historických předmětů, který hodiny v minulosti ukradl, se totiž rozhodl anonymně kontaktovat Fordovo muzeum v Dearbornu a tamním pracovníkům sdělil, že je čas, aby se hodiny „vrátily domů“.

Lupiče podle novin The Detroit Free Press přesvědčila v navrácení hodin právě skutečnost, že Ford budovu koupil a renovuje ji do původního stavu. Muž tak sdělil zaměstnancům muzea, že ukradenou starožitnost najdou ve vyhořelé budově poblíž nádraží, kam hodiny připravil k vyzvednutí.

„Mám pouze zmíněné hodiny. Nic jiného. Pošlete prosím na místo dva chlápky s dodávkou a ihned je vyzvedněte. Ztraceny byly po více než 20 let a je načase, aby se vrátily domů. Mnohokrát děkuji,“ stálo v korespondenci.

Zloděj hodiny pečlivě zabalil do prostěradel a muzeu dokonce zmínil, ať se k nim pracovníci chovají velmi opatrně. Původní lak byl totiž náchylný k poškození. „Ještě jednou děkuji. Zbožňoval jsem ty hodiny a stejně tak celou nádražní budovu,“ děkoval muž poté, co dostal zprávu, že hodiny byly bezpečně vyzvednuty.

Zloděj-nadšenec tak už může pouze doufat, že hodiny se v budoucnu objeví zpátky na svém místě na budově hlavního nádraží v Detroitu.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů