Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Finalisté Auto roku v ČR 2019 už jsou známi. Nechybí ani Kia

Naše téma
Radek Pecák | 12.11.2018
Všichni finalisté se k focení dostavili na velkých kolech | foto: Archiv redakce
Porota složená z 35 automobilových novinářů vybrala z přihlášených vozů do ankety Auto roku v ČR 5 finalistů
Až do 8. ledna příštího roku bude veřejnost i představitelé jednotlivých automobilových značek žít v napětí, kdo nakonec získá titul Auto roku v ČR pro rok 2019. Nyní už je jasno, že porota se bude rozhodovat z rozmanitých pěti vozů.

Fo finále totiž postoupilo luxusní SUV BMW X5, dále klasické rodinné kompaktní vozy Ford Focus a Kia Ceed, dále automobil střední třídy Peugeot 508 a crossover Subaru XV.

Radek Pecák - redaktor Deníku a Automixu, který je rovněž členem 35členné poroty, se s většinovým názorem shodl ve třech vozech: Ford Focus, Kia Ceed a Peugeot 508. Dále navrhoval do finálové pětice elektromobil Jaguar i-Pace a Audi A6. Kolega Jiří Švamberk volil takto: BMW X5, Audi A6, Peugeot 508, Jaguar I-Pace, Subaru XV. Jan Markovič, který je rovněž stálým spolupracovníkem redakce, se rozhodl pro následující pětici: Ford Focus, Volkswagen Touareg, Audi Q8, Mitsubishi Eclipse Corss a Subaru XV.

Výsledek bude vyhlášen na Výroční tiskové konferenci Svazu dovozců automobilů 8. ledna. Již dlouho bylo jasné, že po dlouhých letech neobhájí vítězství značka Škoda. Ta totiž svoji novinku Scala nestihne uvést do prodeje v náležitém termínu.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů