Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Ferrari začíná odhalovat své první SUV. Prodejní hit to bude zcela určitě!

Naše téma
Radek Pecák | 25.03.2022
Ferrari Purosangue | foto: Ferrari
Technika vozu, který přijde na trh ještě letos, je zatím stále utajována.
Ferrari ještě letos doplní skupinu výrobců automobilů, které se proslavily svými nízkými sportovními vozy, ale nyní nabízejí rovněž sportovně-užitkové modely. Na trh totiž uvede SUV Purosangue.

Stane se tak dvacet let poté, co zákazníci dostali možnost koupit si vůbec první takový automobil. Tím bylo Porsche Cayenne. Od té doby se nabídka supervýkonných a luxusních SUV podstatně rozšířila. Zmínit můžeme například Lamborghini Urus, Maserati Levante, Aston Martin DBX, Bentley Bentayga či Rolls-Royce Cullinan.

Design nového Ferrari není rozhodně překvapivý. Lze v něm rozeznat prvky, které přinesl před dvěma lety model Roma. Ostatně, s tímto vozem bude Purosangue sdílet podvozkovou platformu. Byť se samozřejmě musela náležitým způsobem upravovat.

Ta byla vyvinuta pro automobily s motorem umístěným vpředu. Převodovka ale bude u zadní nápravy. Neoficiální zdroje většinou uvádějí, že by se vzhledem k emisním limitům nabízelo využití plug-in hybridního ústrojí z malého sporťáku 296 GTB. To pohání třílitrový šestiválec ve spojení s elektromotory. Celkový výkon je rozhodně postačující - 830 koňských sil.

Samozřejmě je ale možné, že se do útrob dostane klasický osmiválec. Dvanáctiválec přece jen asi zůstane vyhrazen pro chystaný nový hypersport.

Každopádně, od zveřejnění podrobných informací už nás nedělí příliš dlouhá doba. O tom svědčí první oficiální snímek vozu, který značka se vzpínajícím se koně ve svém logu zveřejnila na sociálních sítích.

Začátek prodejů nového SUV je rozhodně dobrou zprávou pro akcionáře Ferrari. Těm se ani tak nevede špatně. Auomobilka totiž vloni zvýšila prodeje o více než 22 procent na celkových 11 tisíc vozů. Čistý zisk pak vzrostl dokonce o 37 procent na dvacet miliard korun.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů