Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Ferrari na každém autě vydělává přes dva milióny. To je 900krát více než Ford

Naše téma
Radek Pecák | 13.04.2020
dalších 9 fotek
Ferrari 488 Pista | foto: Ferrari
Jestli si některá značka nemohla vloni stěžovat na poměry na trhu, pak to je nepochybně italské Ferrari.
V loňském roce značka Ferrari poprvé ve své historii  překročila hranici 10 tisíc prodaných nových automobilů. Přesně je její bilance za rok 2019 vyčíslena údajem 10 131 kusů.

Tím hlavním, čím se ale Ferrari chlubí, je množství peněz, které na každém z těchto aut vydělala. Částka 86 360 eur (v přepočtu při současném kurzu zhruba 2 340 599 korun) je sice přibližbě o 440 eur nižší než v roce 2018, přesto je ohromující. Zejména v porovnání s ostatními automobilkami. Navíc italský výrobce vloni představoval hodně novinek, což se samozřejmě projevilo ve zvýšených nákladech.

Podle zdrojů Fiat Group World by drtivá většina automobilek musela prodat desítky až stovky aut, aby dosáhla stejné profitability, jakou má Ferrari na každém svém prodaném voze.

Konkrétně v případě BMW by to znamenalo třicet vozidel, u Toyoty 44, Volkswagenu 56, Mercedesu 67, Hyundai 135 a vozů Jaguar&Land Rover se musí prodat 207.

Největší automobilkou zůstal koncern VW
Na úplném konci tohoto porovnání jsou dva výrobci - Ford a Nissan. Dealeři prodávající automobily s modrým oválem v logu musí prodat k dosažení stejného výnosu jako Ferrari u jednoho svého kusu přesně 908 exemplářů. Ještě více práce mají u Nissanu. Tam se jedná o 926 aut.

V žebříčku dosahovaných marží je za Ferrari (23,2 procenta) na druhém místě s necelými deseti procenty čínské Geely. Následuje Toyota s 8,5 procenty. Žebříček sice nezmiňuje tradičně komečně velmi úspěšnou automobilku Porsche a třeba také opomíjí Škodu, ale zato přidává informace o loňské ztrátě Tesly. Ta na každém prodaném automobilu tratila v přepočtu 4,5 tisíce korun.

Největší automobilkou světa v loňském roce zůstal koncern Volskwagem, který má na svém kontě 10 975 prodaných automobilů. Tím o necelý čtvrt milión překonal Toyotu. Obě značky vloni rostly stejným tempem - o jedno procento.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů