Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

F1 představia nový okruh pro ročník 2020

Naše téma
Jiří Švamberk | 08.11.2018
foto: motorsport.com
Pojede se ve vietnamské Hanoji!
Vedení seriálu formule 1 oficiálně přestavilo první návrh hanojského městského okruhu, který se stane součástí kolotoče Královny motorsportu v roce 2020. Na délku bude okruh městem měřit 5,565 km a vyžádá si stavbu jedné zcela nové části v blízkosti sportovního stadionu v okrajové části Hanoje. Tam by měly stát boxy a zázemí týmů. Po závodu se celá tato zóna promění zpět ve veřejnou komunikaci.

Hlavní tahákem by měla být 1,5 km dlouhá rovinka, kde by podle propočtů architektů a inženýrů monoposty F1 měly dosahovat rychlosti 335 km/h.  

Architekti se nechali inspirovat současnými okruhy F1, přičemž zatáčky 1 a 2 jsou kopiemi otevírací sekvence okruhu Nürburgring. Do jaké míry jsou věrné, tisková zpráva neuvádí.

Sekce za zatáčkou číslo 12 se mezi bariérami bude vlnit ve stejném stylu, jako slavný stoupák St. Devote v Monaku. Naproti tomu 16 a 19 odpovídají esíčkům japonského okruhu Suzuka.

Charlie Whiting, ředitel F1, navštívil Hanoj před Velkou cenou Japonska a práce na okruhu si nesmírně pochvalovat. Prý neviděl jediný náznak toho, že by Vietnamci neměli stavbu okruhu dokončit včas.  

V přiloženém odkazu se můžete podívat na promo na úvodní závod v roce 2020.

https://api.motorsport.tv/embed/cP3I743p-2020-vietnamese-gp-promo?autoplay
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů