Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Auta se letos v Česku prodávají hůře než vloni. Těchto deset lidé chtějí nejvíce

Naše téma
Radek Pecák | 05.11.2018
dalších 6 fotek
Čtvrtý nejvyšší počet registrací si připsal Hyundai i30 | foto: Hyundai
Zatímco v loňském roce úřady do provozu zaregistrovali za prvních deset měsíců 228 703 nových osobních aut, letos to bylo o 1200 méně.
Po zářijovém poklesu byl i říjen druhým měsícem, kdy se auta prodávala v Česku výrazně hůře než ve stejném období loňského roku. Statistici ze Svazu dovozců automobilů zaznamenali citelný úbytek 15 procent registrací.

Protože prvních osm měsíců letošního roku však měli prodejci nových aut žně, je celkový meziroční pokles jen 0,53 procenta.

I nadále si velmi úspěšně vede tuzemská Škoda, která drží tržní podíl skoro 32 procent. Za ní následují Volkswagen (9,5 procenta), Hyundai (7,8 procenta), Dacia (5,65 procenta) a Ford 5,07 procenta. Ostatní značky jsou již pod hranicí pěti procent.

Dvě třetiny prodaných aut v Česku letos jezdí na benzín, podíl naftových se ustálil na hranici 30 procent. Firmy si koupily 72 procent z celkového množství prodaných aut, soukromé osoby si pořídily zbývajících 28 procent.

Zatímco prodeje osobních aut klesají, registrace užitkových aut rostou. Konkrétně v říjnu meziročně skoro o 19 procent. V jejich případě je nejúspěšnější značkou Peugeot před Volkswagenem, Fiatem a Renaultem. Tato čtveřice je ovšem velice vyrovnaná.

Na deset nejprodávanějších osobních aut se podívejte do naší fotogalerie:
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů