Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Éru Volkswagenů se spalovacími motory nejspíše uzavře příští Tiguan

Naše téma
Radek Pecák | 21.06.2022
dalších 7 fotek
Volkswagen Tiguan | foto: VW
Automobilka Volkswagen, jak ukazují záběry špionážních fotografů, již v běžném provozu testuje kamuflovanou novou generaci středního SUV Tiguan. Tento model se zřejmě zapíše do historie.
Již patnáctým rokem nabízí Volkswagen svůj model Tiguan. Pro toto SUV svého času vymyslel pojmenování, které v sobě zahrnuje dvě zvířata. Na počátku je tygr a na konci leguan.

Zákazníci si tento vůz, který zvládá dobře plnit roli rodinného auta, velmi dobře přijali. Například v roce 2019 se stal šestým nejprodávanějším osobním automobilem světa.

Na jeho historický vývoj se můžete podívat do naší fotogalerie.

Nyní se již zvolna chýlí k závěru životní cyklus druhé generace a špionážním fotografům se podařilo zachytit při silničních testech výrazně kamuflovaný exemplář připravovaného nástupce.

Zároveň se objevily informace, že by právě tento model mohl být historicky vůbec posledním největší evropské automobilky, u kterého se ještě pod kapotou bude nalézat spalovací motor. 

Dobře informované zdroje, z nichž vychází články zahraničních médií, uvádějí, že automobil bude zkonstruován na základě platformy MQB EVO, kterou využívá například Volkswagen Golf osmé generace, a třeba také aktuální provedení Škody Octavia či třeba crossover Cupra Formentor.

Ta je připravena na zabudování elektrifikovaných pohonnných jednotek (ať už se jedná o mildhybridy, plné hybridy nebo plug-in hybridy), ale s čistě bateriovým elektrickým pohonem se u ní nepočítá.

Pod kapotou se tedy nejspíše objeví jako základní motorizace zážehový čtyřválec 1,5 TSI. Naopak výkonovým vrcholem by se měl stát nějaký plug-in hybrid. Koncern Volkswagen nyní chystá novou evoluci tohoto pohonu. Ta mimo jiné přinese také zhruba stokilometrový dojezd na jedno nabití baterie.

Období přelomu let 2023 a 2024, kdy se má nový Tiguan objevit, je právě tím přelomovým, kdy takzvané objemové značky koncernu Volkswagen přestanou na trh uvádět auta se spalovacími agregáty. V případě Škody, jak již portál Automix.cz exkluzivně informoval, bude s vysokou pravděpodobností tím posledním modelem nový Kodiaq.

Poté se sice ještě několik let budou na výrobních linkách montovat modely poháněné motory s vnitřním spalováním, ale půjde pouze o ty, které jsou na trhu již nyní nebo se na něj dostanou v průběhu letošního a příštího roku.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů