Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Volkswagen zmodernizoval své SUV Tiguan Allspace. Narostlo o dva centimetry

Naše téma
Radek Pecák | 15.05.2021
další 4 fotky
Volkswagen Tiguan Allspace - facelift 2021 | foto: Volkswagen
Po čtyřech letech, během nichž se od uvedení vozu Tiguan Allpsace na celém světě prodalo půldruhého miliónu těchto SUV, začne Volkswagen nabízet modernizované provedení.
V zásadě očekávatelné změny prodělalo v rámci letošní modernizace druhé největší SUV nabízené značkou Volkswagen evropským zákazníkům. Například se změnila maska chladiče, která je teď větší, a světlomety. V důsledku úpravy nárazníků auto také o 22 milimetrů ve srovnání s dřívější verzí narostlo do délky. Teď tedy měří 4 723 milimetrů.

Ze všech úhlů si novou podobu vozu můžete prohlédnout v naší fotogalerii.

Design samozřejmě koresponduje s tím, který se prezentoval již vloni na spřízněném a kratším klasickém Tiguanu. Je tedy logické, že na masce chladiče je také nové logo značky. Uvnitř lze rozpoznat nový volant a nový digitální panel pro ovládání klimatizace.

Novinkou ve výbavě jsou například inteligentní světlomety nebo systém pro asistovanou jízdu, který umožňuje řidiči, aby nechal řízení, zpomalování a zrychlování na rozhodnutí elektronického mozku vozu.

Při faceliftu Volkswagen uvede vůz v nových stupních výbav. Základem Je Tiguan, následuje Life, pak Elegance a R-Line. Už základní výbava je bohatší než dříve. Pro český trh zahrnuje například nový multifunkční kožený volant, kola z lehké slitiny, automatickou klimatizaci, přepínání dálkových světel, infotainment s displejem 8 palců, adaptivní tempomat, internetové služby a asistenta pro nouzové brzdění. 

Základní motorizací je čtyřválcová zážehová přeplňovaná patnáctistovka (150 koní). Následují dvoulitrové agregáty TSI s výkony 190 nebo 245 koní, případně rovněž dvoulitrové turbodiesely. Od nich se dá očekávat výkon 150 nebo 200 koňských sil. Výkonnější benzinové agregíáty se pojí s dvouspojkovou převodovkou DSG a pohonem všech kol. Totéž platí o nejsilnějším turbodieselu.

Mezi prvky příplatkové výbavy se objevuje například také  audiosystém Harman Kardon, kožené sedačky, výklopné panoramatické střešní okno, head-up displej, volič jízdních režimů a řada jiných věcí.

Stejně jako před faceliftem bude možné pro vůz Tiguan Allspace objednat dvě dodatečné sedačky do třetí řadě. Na výlet tak bude moci vyrazit až sedm pasažerů. České ceny zatím ještě tuzemské zastoupení značky neoznámilo.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů