Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Brnem projela historická kolona. Lidé si prohlédli tahač Škodu Z či Tatru 700

Naše téma
Terezie Heinz | 04.06.2024
dalších 50 fotek
Historická kolona vozidel projela v sobotu odpoledne brněnským náměstím Svobody. | foto: Deník/Terezie Heinz
Historická kolona vozidel dorazila o víkendu na náměstí Svobody v Brně. Převládaly osobní automobily, k vidění byl také dobový vůz veřejné bezpečnosti, sanitka nebo několik hasičských aut. Nechyběla ani přehlídka několika vojenských vozidel, z nichž některé vznikaly právě v legendární brněnské Zbrojovce.
Právě na československý dělostřelecký tahač Škoda Z, Tatru 700 nebo Škodu Spartak se těšilo nejvíce návštěvníků. „Můj dědeček kdysi pracoval na vrátnici ve Zbrojovce, takže k tomu autu mám určitou citovou vazbu, i když vzdálenou,“ řekl Josef Zlámal s foťákem v ruce.

Historická kolona přijela na náměstí do Brna:

Právě Škoda Z se před desítkami let stala ve Zbrojovce Brno prvním československým sériově vyráběným automobilem s pohonem předních kol. „Dále se představuje Škoda Spartak, MTX roadster nebo luxusní automobil z konce minulého století Tatra 700. Nechybí ani hasičské či vyprošťovací vozy,“ vyjmenovala kurátorka Technického muzea v Brně Sylvie Zouharová Dyková.

Přes dvacet veteránů objelo srdce Brna třikrát a posléze mizí za obzorem. Přes Moravské náměstí se postupně vydaly vstříc dalším obdivovatelům, kteří na ně čekali v brněnském Komárově. Po celé odpoledne tam totiž Brňané v areálu Hněvkovského oslavují Jihomoravský dětský den.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů